Fatalna Ciara otkrila kako održava svoju izvanrednu figuru

Motivacija za vježbanje

Nemoguće je pogledati Ciaru, a ne inspirisati se za odlazak u teretanu. Čak i njeni najveći hitovi poput "1,2 step", "Work", "Body Party" i "Level Up" su vrhunski izbor za izvođenje treninga. Osim toga, koreografije i pokreti koje Ciara ima su nevjerovatni, a ne treba zanemariti ni njene trbušne mišiće.

Međutim, mnogi se pitaju kako poznatoj pjevačici ovo uspijeva. 34- godišnja supruga, majka i zvijezda ima poprilično zauzet raspored. Bez obzira na to, ona uvijek pronalazi inspiraciju za trening, a pogledajte i kako joj to uspijeva:

Motivacija za vježbanje

Ciara kaže kako je osjećaj ponosa nakon treninga neprocjenjiv, te da se kasnije uvijek osjeća kao da je osvojila svijet. Uvijek prije treninga se pokuša sjetiti tog osjećaja. Čak i Ciara kaže kako postoje trenuci kada jednostavno nema volje za trening, ali svjesna je da je ovo jedna od najboljih stvari koje može učiniti za sebe.

Trenutna fitness rutina

Ciara trenutno prati jednosatni trening sa svojim personalnim trenerom Deckerom Davisom, koji je kombinacija kardio i pliometrijskog treninga s mnogo težine. Ova vrsta vježbi radi na svakom dijelu njenog tijela. Osim toga, ovo je i odličan kardio trening koji ubrzava otkucaje srca i održava kardiovaskularnu snagu. Ciara kaže i kako uvijek ima jedan dan odmora tokom sedmice. Ponekad čak i tokom tog dana radi kratki kardio trening, ali kaže kako zna i koliko je važno opustiti mišiće.

Kako se opušta i oporavlja od treninga

Pjevačica vjeruje kako je odmor najbolji alat za oporavak. Osim toga, ona s vremena na vrijeme uživa i u odlasku u saunu, spa i na masažu. Jednom sedmično ima dan odmora, kada opušta svoje mišiće i oporavlja se.

Zdravi trendovi

Ciara je poprilično tradicionalna kada su najnoviji trendovi u fitnessu i ishrani u pitanju. Kaže kako je zahvalna svom treneru, koji uvijek pronalazi jednostavne načine da njene treninge učini zanimljivim. Za nju je najvažnije da uvijek mijenja rutinu, kako ne bi stalno radila iste vježbe.

Podijeli članak