Gigi Hadid otkriva trikove za savršenu figuru

Pitali ste se kako Gigi Hadid održava vitku figuru?

Trendseterica i model Gigi Hadid ima zaista besprijekornu liniju koju mora održavati zbog svog posla, a na njenom Instagram profilu često možemo vidjeti šta jede i kada trenira.

Saznajte koje su joj prehrambene navike i kakve vrste treninga najviše voli. Mogli biste se iznenaditi jer iako djeluje krhko, Gigi obožava boks, a kaže kako se najbolje osjeća kada pojede hamburger.

Način ishrane

Gigi smatra kako je najbolje pronaći neki režim prehrane s kojim se osjećate najugodnije, bila to prehrana bez glutena ili mesa. Ona kaže kako se ona osjeća najbolje kada povremeno pojede hamburger.

Dopustite sebi cheat day

"Jedite zdravo, vježbajte da ostanete u formi i povremeno si priuštite hamburger kako ne bi poludjeli", rekla je Gigi i priznala da se ponekad prije eventa sama šminka kako bi mogla ostati u svojoj hotelskoj sobi i jesti pržene krompiriće.

Od čega se prehrana mora sastojati?

Prehrana ovog modela većinom se sastoji od proteina, voćnih sokova i shakeova te povrća dok manje jede ugljikohidrate. Hamburgeri, krompirići i slatkiši na meniju su povremeno, ali dovoljno da Gigi utaže želju za nezdravom hranom. Priznala je kako je, kada je potpisala ugovor s manekenskom agencijom, odmah naglasila kako želi biti fit, a ne mršava poput modela.

Trening

Njen trener je bivši profesionalni boksač Rob Piela koji joj slaže sve treninge pa tako najčešće započinju s preskakanjem užeta koje Gigi pomaže održati noge vitkima, trening završavaju s baletnim pokretima, a sredina treninga rezervisana je za sam ring i boksanje. Gigini treninzi tako su složeni da uključuju i treninge snage i kardio treninge, a omjer je 3:1. Gigi je tri minute u ringu i zatim minutu izvodi vježbe snage ili kardio vježbe.

Podijeli članak