Karantenska vježba fatalne Kim Kardashian je intenzivna, ali izvediva

Pokušajte vježbati kao Kim

Kim Kardashian West može sve. Manekenka i osnivačica Skimsa nekako uspijeva imati fenomenalno tijelo dok istovremeno uravnotežuje majčinstvo i razvoj velikog biznisa. Kim traži načine kako uklopiti fitness u svoj dan, bez da zanemari druge obaveze koje ima tokom dana. A njen trening, iako je intenzivan, vrlo je lako izvediv s pravim načinom razmišljanja.

Iako se neki pitaju kako Kim pronalazi vremena za spavanje, ova nevjerovatna žena pronalazi vremena da svako jutro doručkuje sa svojom djecom, te da vježba sat i po vremena.

Kim ima potpuno opremljenu kućnu teretanu, a svakodnevno vježba u njoj u 5:30 ujutro. Odabrala je ovako rani jutarnji trening kako bi stigla obaviti sve prije nego što se djeca probude.

Kim je također nedavno snimila video za fanove u kojem je sve upoznala s Marinom, personalnom kuharicom njene porodice. Kim je spomenula i da jede samo biljnu hranu kada je kod kuće, te da s vremena na vrijeme uživa u ne-veganskoj hrani kada izađe iz kuće, poput sladoleda.

Kako obaviti njen trening?

Prije svega, započnite s hodanjem 20 minuta s tegovima od dva kilograma oko gležnjeva, bez prekidanja. Zatim pratite s tri kruga od 30 sekundi planka, 10 vanjskih i unutrašnjih trbušnjaka, 10 vanjskih i unutrašnjih sklekova i završite sa 100 trbušnjaka. Iako Kim nije objasnila tačno kako raditi ove pokrete preko svog Instagram profila, njena personalna trenerica Alcantara, preko svog YouTube kanala dijeli većinu vježbi koje radi s Kim.

Vježbanje kod kuće nije uvijek jednostavno, pogotovo ako ste navikli da svaki dan idete u teretanu. Ipak, zbog pandemije koronavirusa moramo se prilagoditi trenutnoj situaciji. Poznate osobe, poput Kim, su sa svojim sljedbenicima podijelile način na koji provode vrijeme kod kuće, u nadi da će ih motivisati da i sami iskoriste ovo vrijeme kako bi radili na sebi.

Podijeli članak