Čudo od djeteta: Desetogodišnjakinja zapalila internet svojim nevjerovatnim trbušnjacima

Djevojčica koja će svakoga ostaviti bez teksta

Mnogi smatraju da je ona postigla novi level uspješnosti u fitness svijetu. 

Desetogodišnja djevojčica Lyza Brooks Mosier iz Georgije stekla je popularnost na internetu zbog svog mišićavog tijela, posebno isklesanih trbušnjaka.

Sa samo četiri godine počela je trenirati gimnastiku i oduvijek je bila u odličnoj fizičkoj formi. Kako sama kaže, u vježbanje se zaljubila prošlo ljeto. Pritisci javnosti koje svakodnevno doživljava samo je jačaju i želi da postane što uspješnija i bolja u onome što radi. Ustaje ujutro u pet kako bi odradila trening. Lyza trenira otprilike 30 sati sedmično.
"Lyza je potpuno motivisana jer želi postati najbolja od najboljih. Ona ustaje u pet sati kako bi trenirala. U dvorištu smo postavili gimnastičke sprave na kojima vježba satima", izjavila je njena majka Jill za Caters News.

Jill kaže da je Lyza oduvijek bila aktivno dijete, ali zaljubila se u vježbanje nakon što je pohađala satove fitnessa prošlog ljeta. Od tada radi na tome i postigla je nevjerovatan napredak. Iako se neki roditelji ne slažu s ovim i kritikuju ih što desetogodišnje dijete forsiraju, Jill tvrdi da oni nemaju nikakve veze s Lyzinim intenzivnim treninzima.

"Ona voli čuti da inspiriše druge, ali isto tako se povremeno pojave i zlobne osobe koje kažu da joj ne bismo trebali dopustiti da toliko trenira, ali uvjeravam vas, mi nemamo ništa s tim, Lyza jednostavno želi da trenira", rekla je Jill Mosier.

Unatoč povremenim negativnim komentarima, Lyzinih gotovo 50 hiljada pratitelja na Instagramu nadahnuto je njenom predanošću i nevjerovatnim mišićima.

Podijeli članak