Ona bi vas mogla savladati: Nevjerovatna Isabela je profesionalna hrvačica koja izgledom oduzima dah

Svakim danom sve jača i uspješnija

Isabel Lahela je kanadska Powerlifterica, personalna trenerica, fitness model i bivša hrvačica WWE-a. Drži kanadski nacionalni rekord u Powerliftingu u kategoriji težine 52 kg. Uz titulu juniorskog prvaka u dizanju utega u Ontariju 2014. godine.

Međutim, Isabel nije uvijek bila idealna slika kondicije ili zdravlja. Tokom svoje rane mladosti borila se s poremećajima slike tijela. Osim toga, dok je bila mlađa često je bila maltretirana od strane svojih vršnjaka. Ovi događaji poslali su Isabel u spiralu negativnosti i depresije, koja se s godinama samo pogoršavala.

Isabelina situacija postala je toliko nepodnošljiva, da je napokon odlučila uzeti stvar u svoje ruke. Upisala se u teretanu u kojoj je za nekoliko mjeseci promijenila tjelesnu građu. U tom periodu je otkrila i novu ljubav prema fitnesu, zbog čega se počela baviti aktivnostima kao što su CrossFit, powerlifting i olimpijsko dizanje tegova.

Postignuća

  • Kanadski nacionalni rekorder u powerliftingu (kategorija težine 52 kg)
  • Kanadski Powerlifting savez - Junior Squat, Bench i Deadlift, i Open Squat Records
  • Juniorski prvak u dizanju utega 2014. (težinska kategorija od 48 kg)
  • Fitness model
  • Online trenerica
  • Personalna trenerica

Transformacija

Isabel je potpuno transformisala svoje tijelo redovnim vježbanjem i treningom. Ona je imala problema sa samopouzdanjem dok je odrastala jer su je njeni vršnjaci često ponižavali i maltretirali. Ipak, Isabel je danas jača nego ikad, a mnogim ljudima koji prolaze kroz sličnu situaciju je upravo ona idol.

Trening

Kao powerlifter, Isabel preferira složene pokrete u poređenju s bilo kojom drugom vrstom vježbanja. To znači da su mrtva dizanja, čučnjevi i bench press glavni fokus njenih treninga. Iako prepoznaje ulogu izolacijskih pokreta, teške složene vježbe pomogle su Isabel da izgradi svoju snažnu i zaobljenu tjelesnu građu.

Ishrana

Isabel prati zdravu i hranjivu ishranu koja se sastoji od nemasnih proteina, složenih ugljikohidrata i zdravih masti. Obavezno dodaje i neku vrstu povrća u svaki od obroka kako bi svoje tijelo napajala vitaminima i mineralima. Ali kao neko ko voli slatkiše, Isabel nije imuna na deserte i slatku hranu. Pronašla je najbolji način za borbu protiv toga uzimanjem aromatiziranog proteinskog šejka. Isabel kaže da je okusa baš poput deserta, ali umjesto šećera koristi prirodne zaslađivače.

Podijeli članak