Godine su samo isprika onima koji ne vježbaju

Elle Macpherson

Pedesetogodišnja Elle Macpherson još sa duplo manje godina nego što ima danas je plijenila pažnju svojom fantastičnom figurom. Danas, u godinama u kojima se slabo ko može pohvaliti iole dobrom građom tijela, Elle izgleda zadivljujuće i zgodnija je od većine 20-godišnjakinja.

Ako se kaže da je njoj i drugim damama njenih godina lako jer imaju dobre predispozicije i novac, to nije nikakva isprika u odnosu na "obične" žene, Macphersonova je prolila toliko znoja vježbajući koliko ostali ne mogu ni zamisliti.

Ako se kaže da nije rađala i nije morala brinuti oko djece i kuće, ni to nije isprika, jer je osim poslovnih uspjeha i ponosna majka dvoje djece.

Uz fotografiju sa broda gdje je u kupaćem kostimu otkrila svoju fantastičnu tjelesnu formu, bivša manekenka je napisala: "Super zelenilo... Nakon super plivanja". 

Da podsjetimo još jednom, Elle je rođena 29. marta 1964. godine i sa svim ovim zaista ne želimo ubijati u pojam pripadnice ljepšeg spola, već poručiti da je itekako moguće izgledati barem približno atraktivno i u godinama, bez obzira na sve. Pažljivo odabran način ishrane i žestoki treninzi su formula uspjeha koja važi jednako za sve ljude na planeti.

Podijeli članak