Masa ili mršanje: Zobene pahuljice na dva načina

Kaša na dva načina

Zobene pahuljice su vrlo cijenjena namirnica u svijetu zdrave ishrane. Izvanredan su izvor ugljikohidrata, a istovremeno i vrlo važnih vlakana čije veliko prisustvo se snažno osjeti satima nakon obroka. Zbog navedenog je upravo kaša sa zobenim pahuljicama omiljeni sastavni dio doručka brojnih bodybuildera.

Međutim, osim što se može praviti na "obični" način, kaša sa zobenim pahuljicama se može obogatiti tako da predstavlja i odličan obrok za one koji tragaju za povećanjem mišićne mase, kao i za one koji su na dijeti i trude se konzumirati što je moguće manje kalorija poteklih iz UH izvora.

Bilo da vam je cilj masa ili definicija, jedan od ova dva načina spremanja zobene kaše biće vam izuzetno drag. Prvi je "težak" 294 kalorije, a drugi čak 723. Ovako se prave.

1. Zobena kaša za mršanje/definiciju

Kao što je poznato, satima održani osjećaj sitosti jedan je od najvećih pomoćnika svim ljudima koji pokušavaju smršati ili izdefinisati svoju tjelesnu strukturu. Zob i zobene pahuljice upravo su nezamjenjivi na tom zadatku.

Sastojci:

Bademovo mlijeko - 150ml (26kcal)

Zobene pahuljice - 50g (178kcal)

Kikiriki puter - 1 kašičica (90kcal)

Ukupni broj kalorija: 294

2. Zobena kaša za povećanje tjelesne mase

Debljanje ili povećanje tjelesne mase, proces je koji zahtijeva svakodnevno osiguravanje kalorijskog suficita. Da bi uspješno unijeli veći broj kalorija od onoga koji bi potrošili tokom dana, pojačana zobena kaša može biti veliki suborac.

Sastojci:

Punomasno kravlje mlijeko - 200ml (118kcal)

Zobene pahuljice - 100g (355kcal)

Kikiriki puter - 2 kašičice (180kcal)

Ukupni broj kalorija: 723

Podijeli članak