Najstarija instruktorica joge na svijetu

Zanimljivost

Tao Porchon-Lynch ima 94 godine i proglašena je za najstariju instruktoricu joge, koju vježba od svoje osme godine života. Instruktorica joge koja živi i radi u New Yorku, je ušla u Guinnisovu knjigu rekorda zbog činjenice što to još uvijek radi u svojim godinama. Na svojim časovima ona ima na stotine ljudi koji sa velikim interesom prate njene vježbe.

Rođena kao Indijka, bila je proglašena za djevojku sa najljepšim nogama u Evropi, u vrijeme kada je radila kao kabare plesačica u Londonu za vrijeme Drugog svjetskog rata. Ta titula je odvela do Pariza, gdje se počela baviti manekenstvom, a zatim se preselila u Ameriku gdje je započela glumačku karijeru. Sve vrijeme se zanimala za jogu, ali je u 73 godini života odlučila u potpunosti da joj se posveti.


Ona vježba četiri puta sedmično kada i drži časove joge. Iako je u 87 godini imala operaciju kuka, samo mjesec dana nakon toga se vratila u formu. "Smatram da se uvijek može uraditi puno više od onda što mi mislimo. Trudim se da inspirišem i druge ljude kroz jogu, ali im i pomažem da otkriju svoje talente i kvalitete.", ističe instruktorica Tao Porchon-Lynch. 

 

 

Podijeli članak