Flex Lewis: Ovo će biti moja završna Mr. Olympia - Body.ba

Legendarni bodybuilder

Flex Lewis: Ovo će biti moja završna Mr. Olympia

Piše: Body.ba

Četvrtak, 05.07.2018.

Flex Lewis: Ovo će biti moja završna Mr. Olympia

Legendarni šesterostruki Mr. Olympia šampion u kategoriji do 95 kilograma Flex Lewis, najavio je povlačenje nakon što u septembru posljednji put nastupi u svojoj bodybuilding 212 kategoriji u kojoj je već odavno izgradio ime nedodirljivog svjetskog šampiona.

"Bila je to najteža odluka koju sam ikada morao donijeti", napisao je legendarni bodybuilder na početku pisma svojim fanovima, nastavivši:

"Zovu me Flex od moje 6. godine života, a fan sam ovoga sporta od 12. godine. Krenuo sam u teretanu sa 15, a prvi put na binu stao sa 19 godina. Putovao sam svijetom i osvajao titule sve redom, te osvojio svoju PRO kartu sa 23 godine sa neporaženim amaterskim rekordom. Sada u 34. je konačno vrijeme da kažem da je ovo poglavlje završeno. Bit će gotovo sa mojim posljednjim 212 šouom na ovogodišnjoj Mr. Olympiji 2018".

Smrt kolege Dallasa McCarvera uticala na odluku

"Neću lagati i reći da je to lako, borio sam se sa činjenicom da će to biti moj posljednji šou mnogo puta, prošao sam kroz neke veoma teške periode i bio u depresiji, sve sam to držao u sebi ne puštajući nikoga unutra. Doživio sam velike visine i veoma niske padove, i dalje pokušavam da prihvatim gubitak Dallasa i ovu odluku sam donio početkom godine - nakon nekoliko mjeseci borbe s tim, dok i dalje glumim i ponašam se prema svijetu kao šampion. Sada mogu reći da sam pomiren sa svojom odlukom. Bez moje porodice, mog tima, trenera i određenih ljudi, ne bih bio ovdje gdje sam danas", istakao je Lewis. 

Kao legenda "Bodybuilding 212" kategorije (kategorije do 95 kg), sjajni Britanac je istakao kako je ponosan na sve napravljeno i na to što je 212 kategorija dovedena s njim do mjesta gdje je danas.

"Jedva čekam da vas sve vidim u septembru, bit ću tu da odbranim svoju titulu koju sam osvojio prošlog puta", zaključio je Flex Lewis.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Kada politika kroji rezultate sportskih takmičenja

Hadi Choopan kao žrtva

Kada politika kroji rezultate sportskih takmičenja

Ono što je Svjetsko prvenstvo u fudbalu, to je Mr. Olympia u svijetu bodybuildinga. To takmičenje je san svih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Od Playboy modela do kraljice fitnessa

Upoznajte Michelle Lewin

Od Playboy modela do kraljice fitnessa

Michelle Lewin je rođena 25. februara 1986. godine u Venecueli, ali je s majkom još kao veoma mlada napustila...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>I nakon operacije srca, Terminator je opet tu!

Mislili su da je gotov

I nakon operacije srca, Terminator je opet tu!

Prije samo nekoliko mjeseci, Arnold Schwarzenegger je bio na operacionom stolu, a komplikacija prilikom...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Kada Sonia uđe u teretanu, svi padnu u drugi plan

Kolumbijska bodybuilderka

Kada Sonia uđe u teretanu, svi padnu u drugi plan

Sonia Isaza je poznata kolumbijska profesionalna bodybuilderka i fitness model koju na Instagramu prati više...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)