Jean-Claude Van Damme otkrio da li su istiniti mitovi o njemu i Chuck Norrisu te Vladimiru Putinu

Proslavivši se u ulogama u nekim sjajnim akcijskim filmovima, Jean-Claude Van Damme ostao je do danas dan u centru pažnje svjetske javnosti.

Jean-Claude Van Damme otkrio da li su istiniti mitovi o njemu i Chuck Norrisu te Vladimiru Putinu

Tokom duge karijere bilo je raznih glasina o 59-godišnjaku, dosta mitova za koje je svijet mislio da su istiniti, ali nisu.

Trenirao je Chucka Norrisa i radio u njegovom baru? Istina.

"Bio sam zaštitar, nisam se ni s kim svađao, bio sam diplomat, a srećom u to vriijeme nisam bio upleten ni u kakve incidente. Tokom sedmice trenirao sam Chucka tri dana. U jednom trenutku sam tokom treninga udario jednog od njegovih prijatelja u jetru, zbog čega se isprva uzrujao, ali onda smo postali dobri prijatelji".

Ono što je mnoge zanimalo je i to da li je istina da je imao otvorenu borbu s današnjim predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Ne, priča je drugačija. Obojica smo bili u istom meču. Koristio sam balzam za usne jer sam ih uvijek imao suhe. Grožđe mi je bilo u ruksaku, ispod stolice, i kad sam se sagnuo da ga podignem, okružilo me 20 tjelohranitelja koji su mislili da ću izvaditi pištolj i napasti ga".

Van Damme je sa 11 godina upisao satove karatea u Nacionalnom centru u Briselu, a osam godina kasnije već je bio dio reprezentacije s kojom je nastupao na raznim međunarodnim takmičenjima. Za sve to vrijeme bavio se pet godina baletom, kojeg smatra "umjetnošću, ali i jednim od najtežih sportova".

"Ako možete preživjeti treninge baleta, možete sve", rekao je Van Damme jednom prilikom.

Kasnije je otišao u Hoolywood i postao velika zvijezda te inspiracija mnogim mladima širom svijeta. Glumio je u desetinama sjajniih filmova, no neki koji su ga proslavili bili su "Krvavi sport", "Kickboxer", "Smrtna presuda", "Univerzalni vojnik" i "Ulični borac".

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak