'Najveći ikad' danas jedva hoda

Ronnie Coleman imao silne operacije

Ronnie Coleman je čak osam puta u nizu osvajao elitno takmičenje Mister Olympia.

'Najveći ikad' danas jedva hoda

Fanatik fitnessa koji je nadaleko poznat kao najbolji bodybuilder svih vremena ne žali nakon što ga je iscrpljujuća karijera ostavila u invalidskim kolicima.

Dominirao je međunarodnom bodybuilding scenom od 1998. godine, ali danas ima velike zdravstvene probleme. Imao je čak sedam operacija na leđima te je prije sedam godina ponovo učio da hoda.

"Želite li i dalje biti kao ja, imati istu radnu etiku kakvu sam ja imao? Pa, kao što možete vidjeti, ja sam osmerostruki Mr. Olympia koji ne može hodati", požalio se tada medijima veliki Coleman.

Na svom vrhuncu, Ronniejevo tijelo i snaga "nisu bili ljudski", rekao je njegov kolega prvak u dizanju utega Kevin Levrone.

"Nemate šanse izgledati kao on. To je dar od Boga. To je dar genetike", rekao je.

Dobio je nadimak Kralj, ali svijet fitnessa ostao je zapanjen i tužan kada je Ronnie, sada u svojim 50-ima, otkrio da možda više nikada neće hodati bez pomoći.

Priča o Ronniejevom usponu i padu podijeljena je u dokumentarcu Ronnie Coleman: Kralj, koji se trenutno prikazuje na Netflixu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak