Bivši svjetski prvak u boksu ima 11 prstiju na nozi, tvrdi da mu to daje prednost u borbama

Garcia se toga nekada sramio

Bivši svjetski bokserski prvak Danny Garcia rođen je s jedanaest nožnih prstiju i vjeruje da mu to daje prednost u ringu.

Bivši svjetski prvak u boksu ima 11 prstiju na nozi, tvrdi da mu to daje prednost u borbama

Garcia, pod nadimkom 'Swift', ima omjer 36-3 u svojoj profesionalnoj karijeri i držao je unificirane WBA (Super), WBC, Ring magazine i linearne titule u poluvelter kategoriji između 2012. i 2015. godine.

Također je bio WBC prvak u poluteškoj kategoriji i pobijedio je svojevremeno Amira Khana i Paulieja Malignaggija.

Njegova posljednja borba bila je poraz jednoglasnom odlukom od Errola Spencea i nakon 19 mjeseci pauze, vraća se u ring protiv Josea Benavideza Jr. u Barclays Centeru u New Yorku ovog vikenda.

To je korak više u težini za 34-godišnjaka, koji se sada bori u srednjoj kategoriji. A uoči borbe, Garcia je otvoreno govorio o tome da ima šesti prstiju na desnoj nozi i kako je nauči s tim da živi.

"Kad sam bio dijete, toga sam se sramio, a sada sam spreman to da pokazujem. Sada sam neko. Taj šesti prst me doveo daleko. Već sam dobio prednost, imam dodatni komad tijela. Mom rivalu treba dodatna ruka da me pobijedi", kazao je Garcia.

Rečeno mu je da je to "dar od Boga", Garcia je odgovorio: "Zato nikad nisam izgubio ravnotu i zato nikad nisam pao."

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak