1 1/5

Trening od malih nogu

Uz pomoć koga je Mike Tyson postao jedan od najvećih boksera svih vremena?
Uz pomoć koga je Mike Tyson postao jedan od najvećih boksera svih vremena?

S 13 godina, Mike Tyson je udarao vreće težine od 140 kilograma, što je prilično impresivno za dječaka od 13 godina. On je često vodio sparing s odraslim bokserima i uništavao ih, a kako je stario ljudi su se plašili da uđu u ring s njim. On je sa svojim trenerom i tada praktikovao intenzivne treninge, koji su ga eventualno doveli do značajnih postignuća.

Nažalost, Cus D’Amato je preminuo godinu dana prije nego što je Tyson postao najmlađi prvak u teškoj kategoriji, tako da nikada nije iskusio to s njim. Nakon smrti D’Amata, Kevin Rooney je preuzeo ulogu glavnog trenera.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak