Kratka i zabavna trka ili šetnja za sve uzraste - Body.ba

Novo Nordisk Fun Run

Kratka i zabavna trka ili šetnja za sve uzraste

Piše: V. Vukmirović

Četvrtak, 13.09.2018.

Kratka i zabavna trka ili šetnja za sve uzraste

U nedjelju, 16. septembra, u okviru „Olimpija Run Festa“ i 12. „Sarajevo Sberbank polumaratona“, Udruženje Marathon Sarajevo organizovat će kratku i laganu trku za sve građane pod nazivom „Novo Nordisk Fun Run“. Trasa trke duge 4 km prolazi kroz najljepše dijelove grada Sarajeva. 

U okviru sarajevskog Olimpija Run Festa i njegove krune, 12. Sarajevo Sberbank polumaratona, u nedjelju, 16. septembra sa početkom u 9:00 sati ispred BBI centra održat će se i tradicionalna kratka i zabavna trka/šetnja za građane, pod nazivom „Novo Nordisk Fun Run“. Trasa trke duge 4 km prolazit će kroz centar grada Sarajeva, dok je distanca dovoljno kratka i prilagođena i osobama koje ne treniraju redovno. Osnovni cilj organizacije ove manifestacije je omogućavanje što većem broju građana da osjete duh i spektakularnu atmosferu najvećeg festivala trčanja u Sarajevu, tako što će se priključiti jednoj od trka.

„Novo Nordisk Fun Run je sportski i društveno odgovorni projekat koji već tradicionalno prati najveći trkački događaj u Sarajevu, Sarajevski polumaraton. Osnovni cilj ove trke je omasovljavanje rekreativnog trčanja među građanima BiH, približivši ovu korisnu i zabavnu fizičku aktivnost svima kroz zabavu i druženje. Pozivamo sve građanke i građane da nam se pridruže, bilo da odluče trčati ili šetati, bez obzira na nivo spremnosti i uzrast“, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

Prijave za Novo Nordisk Fun Run otvorene su do 16. septembra, a svi zainteresirani mogu se informisati i prijaviti putem oficijelne web stranice Udruženja Marathon. Prijave su moguće i na registracijskom mjestu Sarajevo Sberbank polumaratona koje će biti otvoreno u petak, 14. septembra  i u subotu, 15. septembra, od 12 do 20 sati, u prizemlju Sarajevo City Centra. Prijave će biti otvorene do ispunjenja limita od 800 učesnika.

„Veoma smo sretni i ponosni na odziv građana na ovu kratku i laganu trku. Prijave nam stižu svakodnevno, a profil učesnika je raznolik. Na trci će nam se pridružiti veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola iz Sarajeva, brojne porodice i uposlenici raznih kompanija koji će iskoristiti ovu priliku za razvijanje timskog duha“, izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

Sve učesnike „Novo Nordisk Fun Run“ trke očekuju poklon majice posebno dizajnirane za ovu priliku, startni brojevi, okrepa u finišu, pokloni sponzora te odličan muzički i zabavni program u zoni starta i cilja, kao i duž trase trke. Za tri najbrža trkača i trkačice, Udruženje Marathon pripremilo je i novčani nagradni fond u iznosu od 200 KM za prvo, 150 za drugo  i 100 za treće mjesto u obje kategorije.

Polumaratonski vikend u Sarajevu ugostit će oko 3.000 trkača iz BiH, regije i 30 zemalja svijeta. Ovogodišnji „Sarajevo Sberbank polumaraton“ ujedno je i domaćin prestižnog Balkanskog prvenstva u sklopu kojeg će nastupiti brojni elitni trkači iz regiona.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>U školi je zezali zbog nogu, a sada joj se dive

Miss Iron Bum

U školi je zezali zbog nogu, a sada joj se dive

Djevojka po imenu Bakhar Nabieva, poznatija pod nadimkom "Miss Iron Bum", toliko je unaprijedila izgled svog...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zašto je dobro igrati mali nogomet?

Zdravije nego što mislite

Zašto je dobro igrati mali nogomet?

Igranje malog nogometa, odnosno futsala, mnogima je najdraža rekreativna aktivnost. Historijat ovog sporta...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>TOP 10 pjesama koje trebate slušati dok trenirate

Idealno za motivaciju

TOP 10 pjesama koje trebate slušati dok trenirate

Većina ljudi ne može zamisliti svoj trening bez slušalica i omiljenih pjesama koje će odzvanjati vašim ušima...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bila je najljepša djevojčica na svijetu, a danas..

11 godina kasnije

Bila je najljepša djevojčica na svijetu, a danas..

Prije tačno jedanaest godina Francuskinja Thylane Blondeau je kao djevojčica osvojila svijet jednom svojom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)