Sarajevo Sberbank polumaraton najbolji do sada - Body.ba

Više od 3000 učesnika

Sarajevo Sberbank polumaraton najbolji do sada

Piše: V. Vukmirović

Četvrtak, 13.09.2018.

Sarajevo Sberbank polumaraton najbolji do sada

Još samo dva dana nas dijele do najvećeg regionalnog praznika trčanja. Udruženje Marathon Sarajevo vrijedno radi na posljednjim pripremama za 12. Sarajevo Sberbank polumaraton koji će se održati u nedjelju, 16. septembra 2018. godine u sklopu prvog festivala trčanja u Sarajevu pod nazivom "Olimpija Run Fest".

Trkači će moći birati i među drugim trkama: trčat će se G-Drive štafetni polumaraton namijenjen timovima u sastavu od tri osobe, kao i Novo Nordisk Fun Run, kratka i zabavna trka od 4 km. Sarajevo Sberbank polumaraton će ove godine ujedno biti i domaćin Balkanskog prvenstva u trčanju, a ugostit će oko 3.000 učesnika iz 30 zemalja.

„Kao organizatori veoma smo sretni jer imamo priliku nastaviti saradnju sa Sberbank timom. Njihov moderan način razmišljanja i proaktivno djelovanje nam u velikoj mjeri olakšavaju cijelu organizaciju. Ova godina je po mnogim parametrima rekordna za polumaraton, kako po broju učesnika tako i po broju zastupljenih zemalja. Ono što nas posebno raduje jeste rastući  broj bh. državaljanja među učesnicima, a posebno udio žena koji konstantno raste. Cijeli projekat ima ogroman značaj i za zajednicu jer pored društveno odgovornog karaktera polumaratona, važno je znati da će Sarajevo imati preko 1500 noćenja u okviru polumaratonskog noćenja, a po prvi put u istoriji sarajevskog polumaratona ujedno smo i domaćini Balkanskog prvenstva,“ izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen kompletan sadržaj događaja.

“Sberbank BH i Udruženje Marathon imaju odličnu saradnju od 2013. godine. Ove godine potpisali smo trogodišnje generalno sponzorstvo Sarajevo Sberbank polumaratona jer želimo graditi odnose na duge staze”, izjavio je direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH Vedran Peršić. “Želimo dati doprinos u afirmaciji sporta koji učesnicima pomaže da se lakše nose sa stresom, unaprijede sopstveno zdravlje, steknu nova prijateljstva, i podignu nivo samopouzdanja. S tim u vezi trkače ohrabrujemo da budu brži, budu odlučni i budu extra”, dodao je Peršić koji će i sam trčati polumaraton.

U ime gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, novinarima se obratio i Nedžad Fazlija iz gradske Službe za obrazovanje, kulturu i sport koji je istaknuo kako Grad Sarajevo od samog početka podržava Sarajevski polumaraton.

„Ova sportska manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj afirmisanih, ali i mladih, odvažnih atletičara, te motivira brojne rekreativce za simbolično učešće. Događaj je i prilika za brojne susrete i druženja, ali i za promociju našeg glavnog grada sa sportskog, ekonomskog i turističkog aspekta. U nedjelju 16. septembra kad je i predviđen start ovogodišnjeg 12. izdanja Sarajevo Sberbank polumaratona slavit ćemo praznik sporta. Zbog toga mi kao dugogodišnjem sportisti i čovjeku koji je i dalje aktivan u ovoj branši, prisustvo ovom današnjem susretu pričinjava ogromno zadovoljstvo“, istaknuo je Fazlija.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>U školi je zezali zbog nogu, a sada joj se dive

Miss Iron Bum

U školi je zezali zbog nogu, a sada joj se dive

Djevojka po imenu Bakhar Nabieva, poznatija pod nadimkom "Miss Iron Bum", toliko je unaprijedila izgled svog...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zašto je dobro igrati mali nogomet?

Zdravije nego što mislite

Zašto je dobro igrati mali nogomet?

Igranje malog nogometa, odnosno futsala, mnogima je najdraža rekreativna aktivnost. Historijat ovog sporta...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>TOP 10 pjesama koje trebate slušati dok trenirate

Idealno za motivaciju

TOP 10 pjesama koje trebate slušati dok trenirate

Većina ljudi ne može zamisliti svoj trening bez slušalica i omiljenih pjesama koje će odzvanjati vašim ušima...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bila je najljepša djevojčica na svijetu, a danas..

11 godina kasnije

Bila je najljepša djevojčica na svijetu, a danas..

Prije tačno jedanaest godina Francuskinja Thylane Blondeau je kao djevojčica osvojila svijet jednom svojom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)