Kako smršaviti i dugoročno zadržati dobar izgled - Body.ba

Bez vraćanja sala

Kako smršaviti i dugoročno zadržati dobar izgled

Piše: Body.ba

Petak, 13.04.2018.

Kako smršaviti i dugoročno zadržati dobar izgled

Podatak da dvije trećine svjetskog stanovništva spada među gojazne i pretile, a da istovremeno nije nikada postojalo više "revolucionarnih" vrsta dijeta, vodiča kako smršaviti i raznih čarobnih pilula kakve se mogu naći na tržištu, govori da su stvari odavno izmakle kontroli i da se svijet kreće u jednom potpuno pogrešnom pravcu.

Doveden do situacije u kojoj ima 10, 20, 30 ili više kilograma viška, čovjek traži način da što prije istopi masne naslage, posežući za brzim dijetama i sličnim stvarima, a koje ga nerijetko odvedu samo u začarani krug - brzog skidanja velikog broja kilograma, a zatim još bržeg vraćanja istih pa i još većeg povećanja težine nakon okončanja procesa.

Jedini zaista uspješni način

Samo rijetki shvate da se mršavljenje tako ne izvodi, da ljudski organizam nije mašina i da je daleko mudriji i lukaviji da bi ga se tako jednostavno moglo nadmudriti. Na sreću, milioni ljudi svoj radni vijek su posvetili rješavanju enigme funkcionisanja ljudskog organizma, pa tako danas skoro pa matematički tačno možemo izračunati kako, koliko i koliko vremena možemo smršati.

Centralni dio teme je riječ "kalorija", kao jedinica za energiju koja se najčešće koristi u svijetu fitnessa. Ukratko, svaka osoba ima svoj bazalni metabolizam - broj kalorija koje organizam troši tokom dana za najobičnije funkcije. Sve što se ishranom unese iznad tog potrebnog broja kalorija koji će biti sagoren, predstavlja kalorijski suficit i on vodi do nakupljanja rezervi energije u vidu masnih naslaga koje bi se mogle iskoristiti nekada kasnije. Kada je uneseni broj kalorija manji od bazalnog, radi se o kalorijskom deficitu i riječ je o početku procesa mršanja gdje se nedostajuća količina energije povlači iz naslaga u tijelu.

Mršavljenje bez gladovanja

Cijelim tim procesom življenja u kalorijskom deficitu moguće je kvalitetno upravljati mudrim odabirom hrane, tako da se izbjegava žestoki osjećaj gladi, a istovremeno smanjuju naslage sala. Vježbanje je fantastičan pomagač jer omogućava brži ulazak u kalorijski deficit čak i kada se rigorozno ne obara broj unesenih kalorija tokom dana.

Dakle, može se reći da cijeli proces "brušenja forme" prvenstveno polazi u kuhinji a zatim se nadograđuje u teretani. Profesionalci ga dodatno ubrzavaju pametnim odabirom najboljih suplemenata koji pomažu proces mršanja. Tako se posebno mogu istači suplementi koji imaju sposobnost da ubrzaju metabolizam, podižu nivoe energije i izdržljivosti na treninzima, potiču izbacivanje viška vode iz organizma i pojačavaju proces topljenja masnih naslaga.

Takvi dodaci ishrani mogu u mnogome olakšati i ubrzati ovaj svakako mukotrpni i dugotrajni proces koji iziskuje strpljenje.

Provjerite ponudu suplementa za mršavljenje i naručite ih online.

Prilikom kupovine čitaoci mogu ostvariti popust od 10% u FlexShop internet trgovini, samo trebaju koristiti promotivni kod: "FLEX10".

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Želi biti slobodna

Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Fitnes blogerka Morgan Mikenas osjećala se slobodnom da objavi neke "neuobičajene" fotografije, ali naišla je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Sve je moguće

Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Jedan od živih dokaza da je sve moguće napraviti uz čvrstu volju je Jack Towels, mladi momak koji se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Prirodne ljepotice

Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Mnogi se pitaju kako supermodeli okupljeni u najelitniju grupu nazvanu Victoria's Secret angels uopšte...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)

>Do top forme bez ijednog kilograma manje

Atraktivna Christina

Do top forme bez ijednog kilograma manje

Christina Basil je atraktivna djevojka koja je svoj hobi pretvorila u unosan posao, a sve je krenulo upravo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)