Najbolje fitness aplikacije - Body.ba

Za iPhone uređaje

Najbolje fitness aplikacije

Piše: Body.ba

Srijeda, 15.08.2012.

Najbolje fitness aplikacije

Ako imate iPhone, vrijeme je da prestanete tipkati bez razloga. Iskoristite to na najbolji način za vaše tijelo. Apple je korisnicima usadio u glavu: Postoji aplikacija za sve! Skupe kutijice poput iPhona, MP3 playera mogu proizvoditi razne zvukove, pomoći vam da naučite novi jezik, te čak od fotografija koje imate napraviti likove poput onih iz crtanih filmova. I, one vas mogu dovesti u formu ili zadržati odgovarajući zdrav stil života.

Za prehranu:

Lose It
Cijena: besplatno

Spojite dnevnik o treningu sa onim o prehrani u jedan zahvaljujući ovoj aplikaciji. Unos podataka može biti zamorno, ali biblioteka sa nazivima i vrstama hrane je proširena i uključuje razne brendove plus generičke kategorije poput voća, kafe i piletine (na razne načine pripremljena). Svaka vrsta hrane uključuje tačnuvrijednost kalorija, ugljikohidrata, vlakana, masti, natrija i proteina, što možete pratiti i bilježiti na odvojenoj stranici. Dodajte vaše dnevne vježbe – uključujući intenzitet i provedene sate – i računa koliko ste unijeli kalorija, koliko ste sagorjeli i koliko još možete jesti taj dan. Za motivaciju, graf na osnovu vaših podataka pokazuje koliko ste dosad izgubili na tjelesnoj težini.

GoodFoodNearYou
Cijena: besplatno

Savršeno za česte putnike, ova aplikacija preporučuje zdrave prehrambene opcije zavisno od vaše lokacije, koja se prati preko GPS-a. Ona ukazuje na popularne restorane, restorane brze hrane, prodavnice i praktične male prodavnice u blizini. Kad izaberete jednu od preporuka, pojavi se produžena lista zdravog menija, sa kalorijama, mastima i ugljikohidratima. Kad izaberete mjesto, pustite da vas ugrađena mapa vodi do odabrane gastro-satisfakcije.

NutritionTips
cijena: besplatno

Jeste li znali da izrezana dinja mora biti bačena nakon dva sata? Ili da najzdravije goveđe meso uključuje okrugle odreske i pečeno meso? Ili da ostriga sadrži protein, kalcij, fosfor i željezo? Ova šarena aplikacija sadrži ove i 500 drugih zanimljivih pomagala koje utječu da imate sigurnu i zdravu ishranu. Svaki savjet je napisan na elegantnoj Post-it stranici. Okrenite stranicu ili zatresite vaš uređaj za nove savjete.

Za kardio:

RunKeeper Pro
cijena: 9.99 dolara

Ova aplikacija je često u usporedbi sa Nike+, koja je samo moguća na 3G ili 3GS iPhone uređajima. RunKeeper Pro nudi sistem praćenja za trkače, bicikliste, planinare, skijaše (Nike+ samo za trkače). Aplikacija koristi GPS tehnologiju za praćenje pređene rute i brzinu, te automatski stavlja vaše podatke na website (runkeeper.com) nakon treninga. Možete vidjeti historiju svih vaših aktivnosti, tačne puteve koje ste prešli, te podijeliti vaš napredak na društvenim mrežama. Dostupna je i besplatna verzija, ali samo Pro verzija javlja nove podatke svakih pet minuta kroz slušalice.

C25K
cijena: 2.99 dolara

Ova aplikacija je odlična za one koji su novi u svijetu joggiranja. Devetosedmični režim – tri dana u sedmici – vodi vas kroz treninge od 30-40 minuta dizajnirane za poboljšanje izdržljivosti. Prva sedmica sadrži 60 sekundi trčanja, zatim 90 sekundi hodanja za 20 minuta, plus zagrijavanje i hlađenje od pet minuta. Druge sedmice se trčanje poveća na 90 sekundi i hodanje na dvije minute. Intenzitet se povećava svake sedmice, a audio šaptač vam govori kad je vrijeme za hodanje ili trčanje, tako da se možete fokusirat na važnije stvari.

iTreadmill
cijena: 1.99 dolara

Prezauzeti za odlazak u teretanu? Uključite ovu aplikaciju, stavite u džep i nastavite sa danom, a aplikacija će pratiti vaše korake, pređenu dužinu te prosječnu brzinu. Dok većina pedometara ne može raditi dok je u džepu ili tašni, ovaj može. Možete čak podesiti Pacer Dial, koji pomaže zvukom da povećate brzinu. Brojač automatski staje kad se vi zaustavite i krene ispočetka kad krenete naprijed.

Za težine:

GymGoal ABC
cijena: besplatno

Naučite abecedu dizanja tegova sa novim prijateljem. Popt drugih aplikacija za koje biste morali dati 5 dolara, ova sadrži 280 vježbi sa animacijama i ispisanim instrukcijama, 52 trening rutine (prilagodljive za 4 nivo stručnosti te mogućnost da dodajete sami slike. Iako ne možete voditi dnevnik o treningu, postoji kalkulator za otkucaje srca, index tjelesne mase, bazalni metabolizam, te procenat tjelesne masti. Imate mekane ruke? Izaberite meni sa mapom tijela, zatim bicepse i imat ćete na svom uređaju više od 50 adekvatnih vježbi.

FitnessBuilder
cijena: 9.99 dolara

Cijena je možda pretjerana, ali ova aplikacija je najbolja od svih fitness aplikacija. Sadrži preko 200 treninga, koje možete uzeti automatski preko tehnologije aplikacije da kreirate sami sebi najbolji trening. Ima i preko 2000 slika i videa, 5 mjerača, mogućnost praćenja mnogo kalkulatora i mogućnost da upitate fiziologa neko pitanje. Ova aplikacija se može dograđivati za 4.99 dolara mjesečno, što znatno povećava broj vježbi, videa i dodatnih aplikacija. Jedino što ovaj paket tehnologije ne radi jest liposukcija.

iFitness
cijena: 1.99 dolara

Sredina između prethodne dvije aplikacije. Ova je jedna od najpopularnijih plaćenih aplikacija im nudi vie od 230 vježbi raspoređenih prema dijelu tijela ili mišićnim grupama, plus sadrži 100 instrukcijskih videa. PoputGymGoal, možete dodavati i uređivati vježbe kako želite. Također sadrži 12 rutina treninga koje su kreirane od strane stručnjaka, dnevnike za praćenje težine i treninga, grafovi, mogućnost slanja maila da vas podsjeti, štoperica i mnogo toga još. Sadrži manje zvukova od FintessBuilder-a, ali tih dodatnih 8 dolara možete potrošiti na proteinski shake.

prava stvar! a ima li ove aplikacije kod android tel?? :(

- Tamara

Četvrtak, 16.08.2012. 09:41,

Prijavi neprimjeren komentar


Ne vidim Endomondo na popisu iako bi trebao biti tu obzirom da je dostupna na manje vise svim platformama i besplatna na vecini od njih!

- Teo

Četvrtak, 16.08.2012. 10:06,

Prijavi neprimjeren komentar


Za aerobne vjezbe, ako imas android, najbolji je sport tracker. Besplatam je na appstore-u. Svi ostali programi rade po njemu,jer je ovo prvi program. Imao sam ga na nokiji(napravljen za nokiju), al sad je najjjbolji na androidu

- mita

Ponedeljak, 27.08.2012. 13:18,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Najčudnija revija održana u Milanu

Nesavršeni modeli

Najčudnija revija održana u Milanu

Kako velika većina ljudi nema tijela ni blizu idealno građena kao kod manekena i manekenki, modni dizajneri...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Djevojka čijim kvadricepsima se svi dive

Ne, nije fotošop

Djevojka čijim kvadricepsima se svi dive

Kada vide fotografije Bakhar Nabieve, mnogi pomisle da se radi o nečijem umijeću obrade fotografija....Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Volite stražnjice a ne znate Rosu? Neoprostivo!

Grijeh je pokrivati

Volite stražnjice a ne znate Rosu? Neoprostivo!

Nekad stvarno imamo probleme s previše utrošenog vremena na Instagram profilima seksi djevojaka na koje...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Beyoncé odlučila: strogom dijetom skida kilograme

Ozbiljna dijeta

Beyoncé odlučila: strogom dijetom skida kilograme

Beyoncé je riješila da ne prepušta stvari slučaju, pa se bacila na ozbiljnu dijetu, kako bi njena figura...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)