Benzema je stroj i u 34. godini: Bez koje namirnice napadač Reala ne može

Hrani se zdravo

Karim Benzema dugi je niz godina jedan od najboljih napadača na svijetu, a čini se kako je Francuz s godinama sve bolji i bolji.

Benzema je stroj i u 34. godini: Bez koje namirnice napadač Reala ne može

Benzema trenutno igra najbolju sezonu u životu iako ide prema nogometnoj mirovini. Francuz je apsolutna legenda Real Madrida za koji igra od 2009. godine i dao je već 39 golova ove sezone, te je nakon Cristiana Ronalda i Raula Gonzalesa treći strijelac u povijesti Kraljeva.

Mnogi se pitaju kako je Benzema uspio da održi nevjerovatnu formu i na koji način održava svoju fizičku spremnost.

Karim je usvojio posebnu prehranu posljednjih godina. Iako je u ranijim godinama igrajući za Real bio kritikovan jer ne mari za prehranu, on je u međuvremenu postao jako odgovoran i u potpunosti posvećen svom tijelu i zdravlju.

Benzema je angažovao osobnog nutricionistu Alberta Mastromattea i sve više pazi na hranu koju jede. Francuz je potpuno izbacio masnoće i šećere, jeo je pet puta dnevno, puno ribe (osobito tunjevine), svježeg voća i povrća.

Mastromatteo, kuhar s iskustvom u luksuznim restoranima s Michelinovim zvjezdicama, uvijek koristi kokosovo ulje i prirodne začine.

Na prijedlog svog nutricioniste, Benzema svakodnevno konzumira alkalnu vodu i dodatke mikroalgi, a potonje se smatra "ključnim sastojkom" u prehrani Francuza. Nakon svakog treninga napadač Reala pije prirodni sok od naranče.

Čak i ako Karimu najdraže jelo ostaje kus-kus koji priprema njegova majka, napadač se pokušava i uspijeva kloniti kulinarskih "iskušenja".

Osim toga, Karim je promijenio program treninga u teretani. Nogometaš sustavno radi na jačanju mišića i uklanjanju masnog tkiva, a sve kako bi postao brži, a ujedno i otporniji i jači.

Za Benzemu je osobni trening kod kuće postao način života. Dapače, Francuz često objavljuje na svom Instagram računu, a prati ga gotovo 50 miliona ljudi, fotografije iz teretane. Nakon treninga opušta se u sauni.

Kako bi se izborio s užurbanim rasporedom, s preko 50 utakmica po sezoni, Benzema se nakon svake utakmice oporavlja metodom kineske terapije, koja uključuje nanošenje gumenih čašica na kožu tijela, s idejom da takav tretman potiče energiju i eliminira toksini..

"Za mene je ovo najbolji način da se riješim bolova u mišićima”, objasnio je jednom prilikom.

"Benzema je svakim danom sve bolji, baš kao dobro vino", rekao je trener Carlo Ancelotti, odmah nakon što je Francuz uspio zabiti hat-trick na Stamford Bridgeu u prvoj utkamici četvrtfinala Lige prvaka.

"On je svakim danom sve bolji vođa. Osjeća se sve važnijim u timu. Ima osobnost, on je primjer drugima. Mislim da to čini razliku" , rekao je trener Reala.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak