Imao 273 kilograma, bio na pragu smrti, a onda se zaključao pet dana u sobu... Danas ima 104 kg!

Nevjerovatna transformacija

Harvey Olikh je imao čak 273 kilograma 2019. godine i prijetila mu je smrt i od obične prehlade.

Imao 273 kilograma, bio na pragu smrti, a onda se zaključao pet dana u sobu... Danas ima 104 kg!

Harvey je shvatio da je vrag odnio šalu kada je četiri dana proveo na intenzivnoj njezi, pa je dao čvrsto obećanje da će smršati. Za dvije godine uspio je izgubiti čak 190 kilograma, zbog čega je dospio na naslovnice svjetskih tabloida.

U novembru 2019. godine je hitno prevezen u bolnicu zbog prehlade, a bio ej toliko gojazan da su ga kosti boljele od ogromne težine, a ljekari u čudu što nema njegovatelja i što nije vezan za krevet.

Borio se sa život, a rekao je da je smrt vidio svuda oko sebe, no da jednostavno nije mogao da prestane da misli o hrani. Nakon provedenih nekoliko dana u bolnici, prestao je da pije, no hrana je i dalje bila problem - unosio je hiljade kalorija na dan.

No, onda je odlučio sve da promijeni. Zatvorio se u sobu i pio je samo vodu pet dana kako bi ušao u ketozu, period kada tijelo nema uhljene hidrate za sagorijevanje pa umjesto toga jede sopstvenu masnoću.

Sljedećih šest sedmica je jeo dva obroka na dan. Uglavnom su se jela sastojala od povrća poput brokolija, karfiola i španata koje je posluživao uz meso, a nakon toga je imao samo obrok dnevno.

Sada ima samo 104 kilograma i njegova priča bi mogla biti mnogima prava inspiracija.

"Mogu sa suprugom u bioskop, kupovinu, mogu da odem na odmor i planinarim, mogu da trčim okolo. Toliko cijenim male stvari koje ljudi uzimaju zdravo za gotovo: mogu da vežem patike, stanem u taksi i sve ostale uobičajene stvari", rekao je Harvey Olikh koji želi da nastavi sa zdravim načinom života.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Harvey Olikh (@harveyolikh)

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak