Namirnice koje povećavaju rizik od moždanog udara

Ishrana ima bitnu ulogu

Godišnje, u prosjeku, oko 795 000 ljudi doživi moždani udar. Jedan od uzroka može biti i pogrešan odabir hrane. Ono što jedete može imati bitan utjecaj na vaše zdravlje.

Namirnice koje povećavaju rizik od moždanog udara

Dobra ishrana je neophodna kako biste smanjili rizik od moždanog udara. Biranje prave hrane može vam pomoći da kontrolišete tjelesnu težinu i krvni pritisak. Zdrav izbor hrane može napraviti veliku razliku.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak