3 3/7

Masno meso

Namirnice koje povećavaju rizik od moždanog udara
Namirnice koje povećavaju rizik od moždanog udara

Masno meso, iako je bogato proteinima, sadrži visok nivo zasićenih masti i holesterola. Uz kontinuiranu konzumaciju masnog mesa, može doći do kardiovaskularnih problema kao što su blokiranje arterija, atrijalna fibrilacija i povećan rizik od moždanog udara. Izbjegavajte namirnice kao što su kobasice, pržena piletina, janjetina i govedina.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak