5 5/7

Crveno meso

Namirnice koje povećavaju rizik od moždanog udara
Namirnice koje povećavaju rizik od moždanog udara

Neka istraživanja pokazuju da su ljudi koji su svakodnevno konzumirali velike količine crvenog mesa, imali veće šanse da dožive moždani udar. Istraživači vjeruju da je crveno meso bogato zasićenim mastima, što znači da je ovo loša namirnica za sve one koji imaju kardiovaskularne bolesti.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak