2 2/4

Nakon prve sedmice posta

Šta će se desiti vašem tijelu nakon mjesec dana posta?
Šta će se desiti vašem tijelu nakon mjesec dana posta?

Tijelo se nakon prve sedmice počinje prilagođavati novom rasporedu ishrane i vaš probavni sistem može da se odmori. Probavni sistem fokusira svoju energiju na čišćenje tijela i zacjeljivanje stanica, jer bijele krvne stanice u tijelu počinju da postaju aktivne. Tokom ove faze, organi počinju proces oporavka.

Komentari (1)

Previše si ti nepismena za "ljekara". Ljudi pišu opšte poznate činjenice koje su i naučno dokazane. Čak je Jošinori Osumi (japanski doktor medicine i naučnik) dobio i Nobelovu nagradu zbog dokazivanja koristi posta.
Ako si zaista "ljekar" kao što tvrdiš onda mi je žao tvojih pacijenata (tužno je kakvoj su neobrazovanoj amaterki prepustili brigu o svom zdravlju).

Naravno da je bitno
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak