Recepti od tikvica su izuzetno popularni i jednostavni. Tikvice se mogu koristiti na toliko različitih načina.
Trebate li guliti tikvice?
S korom ili bez?Ipak, mnogim osobama je ovo i dalje neobičan sastojak. Možda se pitate da li ih trebate oguliti prije prženja i kako ih je najbolje pripremati?
Treba li guliti tikvice?
Meso tikvica je zapravo oko 95% vode. To znači da se u osnovi svi nutrijenti i vitamini ovog ukusnog zelenog povrća nalaze u kori. Iz tih razloga se savjetuje da ne gulite tikvice prije nego što ih spremite, bilo da ih planirate peći, pržiti ili pripremati na neki drugi način. Važno je, međutim, naglasiti kako se ponekad tikvice prekrivaju voskom kako bi duže trajale, stoga ih definitivno dobro isperite prije kuhanja. Osim voska, na kori tikvica mogu biti i pesticidi. Zbog toga je važno da temeljito operete namirnicu.
Ukus
Koža tikvica može biti ukusna u pečenim proizvodima, ali ako ste osoba kojoj smetaju specifične strukture, možda biste onda trebali oguliti tikvice prethodno. Dakle, ovo ovisi od vas.