2 2/5

Moćan izvor antioksidanata

Zašto biste trebali ubaciti tamnu čokoladu u vašu ishranu?
Zašto biste trebali ubaciti tamnu čokoladu u vašu ishranu?

Sirova i svježa zrna kakaa su među namirnicama s najvećom razinom antioksidanata. Tamna čokolada je puna organskih svojstava koja su biološki aktivna i djeluju kao antioksidanti. Prema istraživanjima, kakao sadrži više antioksidanata od velikog broja voća, kao što su borovnice i ostalo bobičasto voće.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak