1 1/6

Promoviše kontrolu šećera u krvi smanjenjem rezistencije na insulin

Zdravstvene koristi posta
Zdravstvene koristi posta

Nekoliko istraživanja je pokazalo da post može poboljšati kontrolu šećera u krvi, što bi moglo biti posebno korisno za one koji su izloženi riziku od dijabetesa. Jedno istraživanje obavljeno na 10 osoba s dijabetesom, pokazalo je da je povremeni isprekidani post značajno smanjio nivo šećera u krvi.

Istraživanja su otkrila da post može različito utjecati na nivo šećera u krvi kod žena i kod muškaraca. Kratko trosedmično istraživanje pokazalo je da je praktikovanje isprekidanog posta umanjilo kontrolu šećera u krvi kod žena, a da nema efekte kod muškaraca.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak