Iz knjige "Detoks program od A do Ž - kuhanje, vježbanje i postupci za prirodan detkos u tri tjedne''. autora Dunje Gulin i Marije Valentića saznali smo kako se to kuhaju posebni detoks krekeri, kako one kažu knjiga je osmišljena kao priručnik potreban za samostalno provođenje učinkovite detoksikacije organizma na prirodan način.
Detox pogača ili krekeri
Od heljde- Sastojci:
- 1 šalica heljde, namočene (vidi upute za namakanje)
- 1 1/3 šalice suncokretovih sjemenki, namočenih (zamjena: bundevine golice)
- 1 luk ili sitno ribana mrkva/celer ili 1/2 šalice pulpe od ostataka pravljenja soka od povrća
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice suhih začina (bosiljak, origano, timijan), po želji
- 2 žlice mljevenog lana 3 žlice maslinova ulja
- 1/2 šalice vode ili soka od povrća