Hladan kolač poslužite najmilijima uz posebne zajedničke trenutke. Jer ništa ne govori - ljubav, kao kombinacija jagode i čokolade.
Dvostruko čokoladna torta s jagodama
Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
90 g šećera
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
70 ml slatkog vrhnja
20 g Kakaa u prahu Dolcela
30 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
200 ml slatkog vrhnja
150 g čokolade za kuhanje
400 ml mlijeka
1 Parfe krema čokolada Dolcela
Za ganache:
100 g čokolade za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
150 g svježih jagoda
čokoladni listići za posipanje
Priprema
1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite ih u snijeg. Kad dobijete čvrsti snijeg postupno umiješajte pola količine šećera.
2. Žumanjke, preostali šećer i burbon vanilija šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte slatko vrhnje, a zatim brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
3. Na kraju u smjesu lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu Ǿ 24 cm.
4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 25 minuta. Ohlađeni biskvit ostavite u kalupu kao podlogu.
5. Za kremu, čokoladu za kuhanje otopite u zagrijanom slatkom vrhnju, a zatim je ohladite. Obod kalupa u kojem je biskvitna podloga lagano premažite uljem. Uz stjenke kalupa posložite tanke ploške jagoda.
6. U hladno mlijeko dodajte pripremljenu čokoladu i sadržaj vrećice parfe kreme čokolada, pa električnom miješalicom miješajte da dobijete kremu.
7. Pripremljenu kremu odmah ravnomjerno rasporedite u kalup. Poravnajte i stavite u hladnjak na hlađenje oko 1 sat. Nakon hlađenja skinite kalup.
8. Za ganach, natrganu čokoladu prelijte slatkim vrhnjem koje ste zagrijali do vrenja. Ostavite nekoliko minuta stajati, a zatim miješajte da se čokolada otopi.
9. Pričekajte da se čokolada malo otopi, pa je pažljivo prelijte preko kolača tako da dobijete curke.
https://www.youtube.com/watch?v=UyHMnK1Vl8o
Posluživanje
Kolač ohladite, a prije posluživanja po površini rasporedite narezane jagode i čokoladne listiće.
Savjet
Ukoliko volite niže torte koristite kalup Ǿ 26 cm.