Recept za ukusni omlet od kozjeg sira

Gotovo za manje od deset minuta

Doručak je najvažniji obrok dana, a jedan od najboljih načina da započnete svoj dan je sa ukusnim omletom s kozjim sirom. Ovaj obrok je pun željeza, vlakana, natrijuma, proteina i zdravih masti. Za omlet od kozjeg sira i bilja potrebno vam je manje od deset minuta, a ako želite napraviti porciju za četiri osobe, ovaj recept je idealan za vas:

Recept za ukusni omlet od kozjeg sira

Sastojci:

  • Odvojite bjelance i žumance od šest jaja
  • ¼ šoljice sjeckanog sitnog bijelog luka
  • ¼ svježe sjeckanog peršuna
  • Sol i biber
  • Kašika maslinovog ulja
  • 115 g običnog mekog kozjeg sira

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte žumanjke, luk i peršun. Začinite sa biberom i dodajte malo soli. U drugoj posudi uz pomoć miksera izmiksajte bjelanjke dok ne postanu mekani i bijeli. Zatim pažljivo izmiješajte sve sastojke.

Zagrijte pećnicu, te u tavi zagrijte ulje. Dodajte mješavinu jaja, te kuhajte tri minute bez miješanja. Ravnomjerno dodajite koziji sir po vrhu i pecite dok se vrh omleta ne osuši. Pržite omlet dok ne dobije zlatno smeđu boju, te na kraju dodajte još malo luka i peršuna.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak