Savršen obrok: Fit lazanje od tikvica - Body.ba

Keto obrok

Savršen obrok: Fit lazanje od tikvica

Piše: A. Ibišević

Utorak, 09.10.2018.

Fit lazanje, o čemu se radi? O “lazanjama” s tikvicama koje igraju ulogu tjestenine, a samim time sadrže i puno manji udio ugljikohidrata, za one koji se nastoje hraniti po principima “low carb” ili keto dijete - ili jednostavno žele isprobati nešto drugačije. Svi volimo lazanje, ali inače se radi o poprilično kaloričnoj hrani. To nije slučaj i s lazanjama čiji recept donosimo u nastavku, a koje su lagane, niskokalorične, poprilično zdrave, ali i preukusne

  • Sastojci:
  • 3 velike tikvice
  • 450 g sjeckanih rajčica iz limenke
  • 400 g mljevene puretine
  • 150 g šampinjona (narezanih na ploškice)
  • Malo maslinovog ulja
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/2 žličice timijana ili bosiljka, po želji
  • 200 g špinata
  • 200 g grčkog jogurta
  • 200 g (light) mozzarelle

Priprema:

  • Tikvice narežite na ploške, debljine oko pola centimetra. Pećnicu zagrijte na 200°C stupnjeva, a 2 velika lima za pečenje obložite papirom za pečenje. Ploške tikvica poslažite u limove i pecite oko 4 minute sa svake strane pa izvadite da se ohlade.
  • U većoj posudi zagrijte malo maslinovog ulja te na njemu popržite luk narezan na sitno i usitnjen češnjak. Dinstajte par minuta pa dodajte mljevenu puretinu i dinstajte dodatnih 5 minuta. Dodajte šampinjone rezane na ploškice pa pržite još kratko.Od pelata odvojite 2-3 velike žlice u manju posudu, a ostalo dodajte u tavu i promiješajte s mesom i ostalim sastojcima. Poklopite i pustite još 5-10 minuta da se pirja. Zatim posolite, popaprite i dodajte malo timijana. Maknite s vatre.
  • Špinat narežite na manje komade  i stavite u posudu pa ga prelijte grčkim jogurtom te promiješajte. Začinite solju i paprom.
  • Kalup za lazanje lagano namastite s malo ulja te na dno stavite 2 žlice pelata (koje ste ranije odvojili) pa složite red pečenih tikvica, pola umaka s mljevenim mesom te pola jogurta sa špinatom. Na to ponovo stavite red tikvica, red preostalog mesa i red preostalog jogurta sa špinatom.
  • Završite slojem preostalih tikvica. Povrh još posložite na ploške narezanu mozzarellu i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok sir ne dobije zlatnu boju i sve se lijepo ne zapeče.   

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>McGregorov viski je loš, ali i dalje ruši rekorde

Nakon svih poraza

McGregorov viski je loš, ali i dalje ruši rekorde

Conor McGregor definitivno nije zamišljao svoj povratak u UFC na način kako se sve odigralo, kada ga je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Odvikavanje od nezdrave hrane je i dokazano bolno

Nagli prestanak

Odvikavanje od nezdrave hrane je i dokazano bolno

Nagli prestanak jedenja brze i nezdrave hrane, doslovno je bolan jer izaziva nekoliko simptoma kao kod svih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Da li je 36 jaja dnevno bolje od steroida?

Interesantna ideja

Da li je 36 jaja dnevno bolje od steroida?

Među stotinama različitih fitness savjeta, barem jedan uvijek privuče veliku pažnju. Kada se vratimo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Tajna tijela zgodne mame nakon poroda

samo 3 mjeseca

Tajna tijela zgodne mame nakon poroda

Candice Swanepoel je slavna manekenka i model donjeg rublja za prestižni brend Victoria Secret. Zgodna mama...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)