Neophodni pomoćnici u održavanju imuniteta tijekom cijele godine

Prvo su bili smatrani za agente protiv starenja, a danas su na samom vrhu ljestvice najvažnijih faktora za zdravlje. 

Neophodni pomoćnici u održavanju imuniteta tijekom cijele godine

Koenzim Q10  i Omega 3 kiseline  pojedinačno imaju izvrstan učinak na naše zdravlje, ali prava čarolija se događa kad ih kombiniramo u svakodnevnom životu.

Razlog tome je činjenica da se ova dva dodatka prehrani međusobno nadopunjuju i ubrzavaju dolazak konačnih rezultata.

Sveprisutni koenzim

Q10 je koenzim koje naše vlastito tijelo proizvodi. Ali kako to obično biva, kako starimo mi, tako se samostalna opskrba koenzimom Q10 drastično smanjuje i treba nam vanjski suradnik kako bismo uspostavili poželjnu ravnotežu u organizmu.

Ovaj koenzim je zaslužan za uspješnije probavljanje hrane, procesa putem kojeg naše tijelo zadržava sve važne nutrijente iz prehrane a loše utjecaje čisti van.

Ono što je važno je da preparati koenzima q10 dokazano bolje djeluju na pojedinca ako se uzimaju u kombinaciji s omega 3 kiselinama.

Omega 3 kiseline iz prirode

Kiseline koje su zapravo po svojstvu masnoće, omega 3, 6 i 9 naše tijelo ne proizvodi samovoljno, ali zato se nalaze u brojnim namirnicama koje koristimo.

Kad govorimo o dodatku prehrani ili preparatima koji su bogati omega 3 kiselinama, najbolji proizvodi sadrže riblje ulje.

Zato što najveće količine omega 3 nezasićenih kiselina pronalazimo u ribi, i to svoj vrsti ribe.

Riba ipak glasi za jednu od najskupljih namirnica, ali ujedno i namirnica koju treba znati ispravno pripremiti kako bi omega 3 kiseline ostale netaknute. Zato ljudi najčešće pribjegavaju omega kiselinama u obliku dodatka prehrani.

Kooperacija omega kiselina i koenzima u našem tijelu

Kao što je važno jesti povrće u svakom obroku, tako je i važno da nam je krvna slika u ravnoteži. Osim što to znači da se bolje osjećamo, poželjna razina suplemenata nam olakšava svakodnevne obaveze i to bez osjećaja umora ili premorenosti.
Kvalitetan i uravnotežen san je jednako važan a koenzim q10 i omega 3 kiseline to itekako znaju.

Pomoć protiv kroničnog umora

Vjerojatno vam je poznat osjećaj potpune izmorenosti ali kad dođe vrijeme za krevet, san nikako na oči. Kad je tijelo iscrpljeno a mozak budan jer se još sliježu dojmovi koje smo proživjeli taj dan.

Ovaj nepoželjni učinak koji donosi neku vrstu nemira također može biti posljedica nedovoljnog unosa omega 3 kiselina i koenzima q10 putem prehrane.

Zapravo, mogli bismo reći, da se ovaj nepoželjni rezultat rjeđe pojavljuje kod individualaca koji paze na redoviti unos suplemenata - bilo putem prehrane ili dodataka hrani.

Iako su inicijalno zamišljeni kao agenti ljepote i mladolikog izgleda, istraživanja jasno ukazuju na pozitivan učinak ovih dvaju suplemenata u kombinaciji i na unutarnje stanje organizma. Što na vašu listu dodaje još razloga da se odlučite poboljšati svoje zdravlje danas.

Pomladite svoje srce

Kombinirana primjena dvaju agenata, u ovom slučaju Koenzima Q10 i omega 3 nezasićenih kiselina dokazano poboljšava rad srca, vraća vaš tlak u ravnotežu i po najnovijim istraživanjima pomaže ublažiti simptome astme.

Znatno će pomoći kod eliminacije hipertenzija i dijastoličkog krvnog tlaka, baš kao i kod probave za koju znamo da je okosnica zdravog metabolizma i zdravog stila života.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak