1 1/6

Pogrešna nijansa pudera

Makeup greške koje sigurno pravite
Makeup greške koje sigurno pravite

Odabir prave nijanse pudera može biti težak zadatak, i svaka žena je barem jednom pogriješila i uzela puder nekoliko nijansi svjetliji ili tamniji. Kako biste ovo izbjegli, uvijek potražite tester i nanesite ga na lice. Različiti puderi mogu drugačije da oksidiraju, što može učiniti da nijansa koju ste odabrali postane tamnija kada izađete napolje.
Također, kada testirate nijansu, često pravite grešku da je stavite na ruku i provjerite da li odgovara vašem tonu kože, međutim, ruka najčešće nije iste boje kao vaše lice. Umjesto toga, povucite liniju malo iznad kosti vilice i izblendirajte proizvod. Ostavite na licu nekoliko minuta, ili provjerite kako izgleda na suncu. Ako je teško vidljiv, onda je to nijansa za vas.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak