Važnost mentalnog zdravlja prilikom sportskog klađenja

Online klađenje može biti izvor uzbuđenja, zadovoljstva pa čak i novčanog profita, no samo ako se kladi mentalno stabilna osoba koja u svakom trenutku kontrolira svoje emocije.

Važnost mentalnog zdravlja prilikom sportskog klađenja

Znamo da u našoj regiji živi bezbroj zaljubljenika u igre na sreću, od kojih se njih nekoliko stotina tisuća svakodnevno kladi. Postoje igrači koji su vrlo uspješni i redovito ostvaruju dobitke, a tu su i oni koji nemaju dovoljno sportskog znanja niti osjećaja za matematičku vjerojatnost pa su dugoročno na gubitku.

No, bilo da dobivate ili gubite, kod klađenja je najvažnije da uvijek držite čvrstu kontrolu nad svojim ponašanjem, jer ako se vaše novčano ulaganje otme kontroli, možete si nanijeti ozbiljnu financijsku i mentalnu štetu. Zato bilo da koristite kladionicu 22bet ili igrate kod nekog domaćeg priređivača igara na sreću, čim osjetite da slaganje tiketa kod vas izaziva negativne emocije i nervozno ponašanje, dobro razmislite želite li nastaviti i dalje se kladiti...

Crne serije traže psihičku snagu

U sportskom klađenju baš svatko može sastaviti dobitan tiket, pogotovo ako popiše nekoliko favorita i spoji ih u kombinaciju, na dan kad izostanu velika sportska iznenađenja.

No, ako želite dugoročno biti u plusu dok se kladite, vaša zarada na dobitnim kombinacijama mora biti veća od novca koji ste izgubili na gubitnim tiketima i to je puno veći izazov.

Jedan od fenomena koji se događa igračima koji se redovito klade zove se "crna serija". Radi se o velikom broju uzastopnih izgubljenih tiketa, što izaziva krajnje negativne emocije i može izbaciti iz takta čak i vrlo iskusne zaljubljenike u klađenje.

Takve crne serije zapravo pokazuju tko je psihički dovoljno moćan baviti se internetskim klađenjem, jer ako će vam neuspješni tiketi potpuno pokvariti raspoloženje i utjecati na vaš posao ili odnos s obitelji, tada jednostavno niste dovoljno mentalno stabilni da se bavite sportskom prognozom.

Još gore od nervoze je nekontrolirano ulaganje novca, u želji na brzinu vratiti izgubljeni ulog, jer tako započinju sve one najgore priče o igračima koji su prokockali imovinu i upropastili vlastiti život.

S druge strane, oni korisnici kladionica koji strpljivo čekaju da crnoj seriji izgubljenih tiketa dođe kraj, prije ili kasnije ponovo će doći na svoje. Ako njihova dugoročna strategija ima smisla na kraju će uspješno profitirati, pod uvjetom da nisu niti u jednom trenutku napravili gaf i počeli stihijski ulagati pretjeranu količinu novca kako bi što prije prebrodili krizu.

Za one koji se pak teško nose s gubitnim tiketima, pogotovo onima izgubljenima u posljednjim minutama utakmica, tu je nekoliko savjeta kako zadržati vlastitu kontrolu:

  • umjesto impulzivne uplate novog tiketa, prespavajte noć i uplatite ga smireni sutra,
  • nikad ne povećavajte ulog po kombinaciji kako bi što brže nadoknadili gubitke,
  • kad krenu gubitni tiketi, igrajte samo na one sportske događaje u koje se najbolje razumijete,
  • dobro analizirajte situaciju nakon serije neuspješnih tiketa i donesite zaključak treba li nešto promijeniti u vašoj strategiji.

Klađenje nije zadnja slamka spasa

Igre na sreću nikad nisu bile ni nikad neće biti tračak nade koji može preko noći popraviti stvari u ljudskom životu. To definitivno vrijedi i za sportsko klađenje.

Drugim riječima, ako ste napravili profil u internetskoj kladionici kako bi došli do novca kojim ćete vratiti dug u koji ste upali, morate znati da to neće dobro završiti. Isto vrijedi i ako ste nezadovoljni svojim ljubavnim ili poslovnim okruženjem i nadate se da će vam velika zarada od klađenja vratiti smiješak na lice.

Za ulazak u svijet klađenja potrebno vam je dobro mentalno zdravlje i neopterećenost ishodom vaših tiketa. Čim se emocije uplatu u cijelu igru, čak i vrhunski poznavatelj sporta može izgubiti mnogo novca, zbog nerazumnih odluka nastalih gubitkom kontrole nad vlastitim ponašanjem.

U svakom slučaju, ako je sportsko klađenje prestalo za vas biti izvor zabave i zadovoljstva, onda je najbolja odluka neko se vrijeme odmoriti ili čak u potpunosti ugasiti vlastiti profil. Ako sami to niste u stanju, uvijek možete zatražiti pomoć prijatelja i člana obitelji, ali i profesionalnih organizacija koje se bave stručnom podrškom kockarima, poput Gambling Therapy i sličnih regionalnih grupa.

Dakle, sportsko klađenje prije svega je aktivnost namijenjena onima čvrste mentalne snage, s
besprijekornim sportskim znanjem i dobrim poznavanjem matematičke vjerojatnosti, dok je pogodno i za sve one koji u slaganju tiketa vide tek zabavu. Ako ne spadate u ove dvije skupine tada bi bilo najbolje da potražite drugu zanimaciju, jer postoji bezbroj alternativnih načina na Internetu da pronađete zadovoljstvo i uzbuđenje...

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak