Pet razloga zašto je smijeh dobar za zdravlje

Smijanje poboljšava vaše zdravlje

Stara izreka “smijeh je najbolji lijek” zapravo može biti istinita. Smijeh ima nevjerovatne zdravstvene beneficije kako za fizičko, tako i za mentalno zdravlje. Ustvari, smijeh može imati sličan utjecaj na um kao vježbanje i često smanjuje osjećaj iscrpljenosti i napetosti.

Pet razloga zašto je smijeh dobar za zdravlje

Smijeh djeluje kao prirodni lijek za ublažavanje bola i jača imunološki sistem. Naučno je dokazano da smijeh pomaže mentalnom zdravlju i terapeuti često naglašavaju da se smijeh treba uključiti u svakodnevni život zbog njegovih mnogobrojnih prednosti. Body.ba vam donosi pet nevjerovatnih zdravstvenih beneficija smijeha.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak