Ako patite od žgaravice, onda biste trebali izbaciti ovih pet namirnica iz vašeg jelovnika.
Imate li žgaravicu? Ovih pet namirnica izbacite s jelovnika

Osjetite li nelaguodu u želucu odmah nakon jela, navečer ili dok ležite, najvjerovatnije imate žgaravicu. Ovaj se simptom javlja povremeno i nije razlog za paniku, no ponekad se može pojaviti ovisno o hrani i piću koje ste konzumirali. Da biste se riješili žgaravice, morate se odreći određene hrane.
Začinjena hrana
Dobro razmislite prije konzumiranja začinjene hrane i jela. Sadrže kapsaicin koji može iritirati jednjak i oštetiti probavu te izazvati osjećaj žgaravice. Možete se odlučiti za druge blaže začine poput soli, ružmarina, origana, bosiljka ili đumbira.
Pržena hrana
Pržena hrana nije idealna za vaše zdravlje niti je dobra za vaše srce. Određena hrana s visokim udjelom masti, poput pomfrita, povećava kiselinu u želucu. Možete se odlučiti za fritezu ili kuhani i pečeni krompir. Bilo koja druga metoda koja ne uključuje prženje je idealna za želučani refluks.
Agrumi
Agrumi, bogati vitaminom C, poput naranči, limuna i grejpa, iako su prijateljski raspoloženi prema našem imunološkom sustavu, nisu toliko prijateljski raspoloženi prema gastrointestinalnom traktu.
Budući da su vrlo kiseli, pojačavaju osjećaj žgaravice. Srećom, možete da ih zamijenite sa bobičastim voćem, bananama i jabukama.
Kafa
Možda vam ujutro daje energiju, ali kafa također povećava lučenje želučane kiseline. Umjesto toga, možete piti bezkofeinsku kafu, čaj ili vodu s različitim okusima.
Kombucha
Znamo da je to popularno piće, ali nažalost pojačava lučenje želučanog soka. Možete jesti drugu fermentiranu hranu poput grčkog jogurta, kimchija, kefira ili probiotičkih dodataka.
Kombucha sadrži enzime, vitamine skupine B, vitamin C, antioksidanse, aminokiseline, minerale i važne organske kiseline od kojih su najvažnije: glukuronska, glukonska, mliječna, octena i jabučna.