Priča o slavnom modelu koji je unakažen kozmetičkim zahvatom: "Više se ne gledam u ogledalo"

Linda više ne može da se sakriva

Bivša manekenka Linda Evangelista otvoreno je progovorila o neuspješnom kozmetičkom zahvatu koji ju je, prema njenim riječima, unakazio.

Priča o slavnom modelu koji je unakažen kozmetičkim zahvatom: "Više se ne gledam u ogledalo"

Ona se odlučila na kriolipolizu, tretman kojim se postiže redukcija masnog tkiva, ali u njenom slučaju imala je suprotan učinak.

Iako je zvijezda o ovom pitanju prvi put progovorila prije nekoliko mjeseci, nedavno je dala intervju za list People u kojem otvoreno govori o utjecaju koji je zahvat imao na njen fizički izgled, ali i samu psihu.

Ona je u septembru prošle godine tužila "izvođača radova" i tražila je 50 miliona dolara odštete jer više nije mogla da nastavi svoj posao.

"Voljela sam biti na pisti, a sada se plašim susreta i sa ljudima koji su mi dragi i koje poznajem. Ovako ne mogu živjeti, u stidu i skrivanju. Jednostavno to više ne mogu podnijeti, pa sam spremna razgovarati o tome", kazaal je Linda.

Tri mjeseca nakon tretmana koji je trebao da joj smanji bradu, bedra i područje prsa, primijetila je upravo suprotan učinak jer su ta područja natekla, a zatim i utrnula.

"Pokušala sam to sama riješiti misleći da sam u nečemu pogriješila", kazala je, napomenuvši da je imala strožu dijetu i da je češće vježbala.

Tek kada je 2016. godine otišla doktori saznala je da boluje od paradoklsane hiperplazije. Ovo je rijetka nuspojava koja se nalazi u 1 posto pacijenata koji pribjegavaju kriolipolizi.

Potom je napravila još dvije liposukcije kako bi ispravila posljedice neuspjelog zahvata.

"Više se ni ne gledam u ogledalo, ta osoba više ne liči na mene", rekla je.

Ona je ipak ostala optimistična i nada se da će biti podrška drugima koji se suoče sa sličnom situacijom.

Tokom karijere zbog svog jedinstvenog izgleda Evangelista je bila na naslovnicama 700 časopisa. Kanađanka se modelingom bavila 90-ih godina, a ima 57 godina.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak