Roditelji tvrde da je dječaka (9) spasio koronavirus

Ko zna dal li bi ga ikada otkrili...

Niko ne želi imati koronavirus, no roditelji jednog dječaka u Britaniji vjeruju da je to pomoglo.

Roditelji tvrde da je dječaka (9) spasio koronavirus

Josh Asbury ima devet godina i počeo je da pati od umora i nedostatka apetita nakon što se u septembru zarazio koronavirusom.

Prilikom posjete lokalnoj ordinaciji opće prakse, doktor je njegovim roditeljima Andyju (30) i Heather (29) saopštio da dječak vjerovatno ima posljedice od virusa, pa je poslan kući.

Josh se, međutim, tada počeo žaliti na bolove u leđima ispod lijeve lopatice, a posjet ljekaru opće prakse pokazao je ima određene probleme u njegovim plućima, pa je poslan na snimanje. Zdravlje školarca se ubrzo pogoršalo i hitno je prevezen u bolnicu, nakon što je prošlog mjeseca imao velike probleme s disanjem.

Potom je u dječjoj bolnici u Birminghamu otkriveno da ima neobičnu izraslinu, da bi se ustanovilo da ima rijetku vrstu raka, te je odmah počeo s agresivnom kemoterapijom.

"Bio sam šokiran, teško je objasniti roditelju da mu dijete ima rak. Dobili smo službenu dijagnozu nakon dva dana i bilo nam je teško. Kada su me pozvali u bolnicu, nakon njegove operacije na plućima, znao sam da nešto nije u redu, posebno jer sam vidio nekoliko doktora i medicinskih sestara u njegovoj sobi. Bili smo svi šokirani", rekao je otac Andy.

Josh je kemoterapiju započeo 20. novembra, a očekuje se da će liječenje trajati tri i pol godine.

"Nikad nećemo sa sigurnošću znati je li Covid ubrzao njegovu dijagnozu, ali neki ljudi kažu da mu je Covid na neki način spasio život. Da nije bilo problema s koronavirusom, pitanje je da li bismo i kada saznali i da li bi bilo kasno", dodaje otac malenog dječaka.

Prvi rezultati su dobri jer se izraslina počela smanjivati, pa su roditelji uvjereni da će njihov sinčić na kraju pobijediti opaku bolest, ali da nije bilo koronavirusa, ko zna kako bi se sve završilo...

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak