1 1/7

Otežan svakodnevni trening

Upozoravajući znakovi da ste u opasnosti od srčanog udara
Upozoravajući znakovi da ste u opasnosti od srčanog udara

Ako vam svakodnevna rutina ili trening iznenada izgledaju neuobičajeno teško, ili ste previše iscrpljeni da biste u potpunosti obavili svoje normalne zadatke, vrijeme je da posjetite doktora.

Osjećaj dodatnog umora može signalizirati slabost lijeve srčane komore, glavnog mišića odgovornog za pumpanje krvi iz srca u ostatak tijela. Ako prestane da radi, vaše srce ne može pravilno da pumpa, što može dovesti do srčanog udara.

Ako se lijeva komora ne ispumpava onoliko snažno koliko bi trebalo, vaše srce možda neće moći da cirkuliše dovoljno krvi kroz vaše tijelo, ili da se pravilno napuni krvlju između otkucaja srca.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak