Posjetite Plock i Poljsku

Vjerovatno ćete i Plock i Poljsku povezati sa sportskim emocijama na najvišem nivou koje pružaju, između ostalih, rukometaši Wisle iz Plocka.

Posjetite Plock i Poljsku

Međutim, ova evropska zemlja i pomenuti grad imaju mnogo više za ponuditi. Ako im se samo otvorite, otkrit ćete da kriju mnoge šarmantne kutke, divne spomenike i mjesta koja su povezana s poljskom vrlo bogatom historijom.

Poljska je dobro razvijena zemlja u centralno-istočnoj Evropi sa raznolikim reljefom. U Poljskoj ćete pronaći i prekrasne, pješčane baltičke plaže, veličanstvena jezera okružena gustim šumama, netaknutu divljinu i visoke veličanstvene planinske lance.

Vrijedi posjetiti mnoge arhitektonske dragulje kao što su Krakov, Vroclav, Gdanjsk ili Torun, uživati u regionalnoj kuhinji koju predstavljaju “pierogi” ili “żurek” i iskusiti poljsku gostoljubivost. Odatle potiču svjetski poznate ličnosti kao što su Fryderyk Chopin, Nicolaus Copernicus, Maria Skłodowska-Curie, Lech Walesa ili Papa Ivan Pavle II.

Opis nije dostupan.

U Poljskoj možete pronaći čak 17 lokaliteta upisanih na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Grad Plock, smješten u središnjoj Poljskoj uz najdužu rijeku, Vislu, nudi ne samo sportsko uzbuđenje koje prati utakmice poljskih rukometaša ORLEN Wisla Plock, već i veličanstvenu arhitekturu, jedinstvenu atmosferu i široku kulturnu ponudu.

Bivša prijestonica Poljske očarava svojom gotičkom katedralom, slikovitim brdom Tumskie i šarmantnim Starim gradom sa uskim ulicama. Svake godine ovu zemlju i grad posjećuju gomile turista i ljubitelja sporta, stoga ne oklijevajte i pridružite im se; sigurno nećete požaliti! Nema na čemu, Poland.Travel!

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak