Žena s teškom amnezijom ne sjeća se posljednje 23 godine svog života, najteže je njenom mužu

Chloe izgubila pamćenje

Žena koja pati od teške amnezije ima veliki gubitak pamćenja svakih nekoliko mjeseci, što je sprječava da se prisjeti šta je radila u posljednje 23 godine.

Žena s teškom amnezijom ne sjeća se posljednje 23 godine svog života, najteže je njenom mužu

Kada ima krizu, Chloe Barnard iz Velike Britanije misli da je šestogodišnje dijete i ne zna ko je muškarac s kojim živi.

29-godišnja žena se svakih nekoliko mjeseci budi s teškim gubitkom pamćenja. Iako je već devet godina zaručena za Jamesa Cavilla, Chloe ga ne prepoznaje i vjeruje da je muškarac pedofil koji ju je oteo roditeljima. Svaki put joj mora objašnjavati ko je, kako su se upoznali i koliko se vole.

Za sve te muke zaslužna je teška amnezija od koje boluje žena koja se uopće ne sjeća posljednje 23 godine svog života. Nakon što sazna za sve događaje koje je "propustila", Chloe ima novu krizu i ponovno gubi pamćenje.

"Jedne večeri James i ja imali smo manju svađu, ali sam otišla u krevet jer sam bila mrzovoljna prema njemu i nešto me probudilo. Spustila sam se dolje i bila su sigurnosna vrata na stepenicama, nisam prepoznala kuću, ali sam mislila da je sigurno moja jer je to stepenište, a ja imam samo šest godina. Moj partner je bio na kauču sa psom za kojeg nisam znala da je moj. Sjela sam na stepenice i rekla ko si ti, a ko je pas? Želim svoju majku i oca", rekla je mlada žena za Daily Mail.

Chloe se sjetila da je te noći bio potpuno gola dok je spavala, pa se uspaničila misleći da je žrtva pedofila. Pokušala je nazvati policiju, no on ju je spriječio. Umjesto toga, pozvala je roditelje u posjet, da im objasni sve čega se više nije sjećala.

Neko je vrijeme sve u redu, ali svakih nekoliko mjeseci Chloe opet gubi pamćenje, a James mora početi ispočetka. Time se bavi već četiri godine i nada se da će jednog dana njegova zaručnica biti u toku.

Priča kao da je preuzeta iz filma 50 First Dates, s Adamom Sandlerom i Drew Barrymore, u kojem svoju djevojku svaki dan mora podsjećati ko je on.

Chloe su savjetovali da izbjegava stresne situacije i više spava.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak