Znate li u kojoj boji izgledamo mršavije? - Body.ba

Crna nije jedina

Znate li u kojoj boji izgledamo mršavije?

Piše: Body.ba

Srijeda, 19.10.2016.

Znate li u kojoj boji izgledamo mršavije?

Dok je proces mršanja i dovođenja u formu dugotrajniji i iziskuje strpljenje i predanost, postoje i brzi načini ostavljanja dojma osobe u dosta boljoj tjelesnoj formi nego što to zaista jesmo. Tu se obično radi o smanjenju obima obroka i odabira namirnica koje ne nadimaju stomak, a čiji pravilan izbor može za samo 20-ak sati dati dosta drugačiju sliku. 

Ipak, postoje i praktični vizuelni trikovi s kojima se moguće barem naoko primaći dobroj formi. Tako stilistica Jenny Paola Lucciani savjetuje da za vizuelno smanjenje kilaže treba kombinovati neutralne i tamnije boje sa svjetlijima ili čak jarkim bojama. 

Svjetlije boje bi trebale biti na dijelovima koji su najbliže idealnom, dok se tamniji oblače na dijelove tijela koji su po ličnoj procjeni najslabija tačka. Također, ukoliko su noge jedan od dijelova u boljoj formi, onda pantalone s printom ili kraća suknja mogu biti dobar izbor.

Osnovni cilj savjetovanja prvenstveno punijih pripadnica nježnijeg pola je taj da ne moraju biti isključivo u crnoj ili smeđoj haljini, kako bi bile elegantne.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Kako se spremiti za fotografisanje u top formi

Uputstva profesionalaca

Kako se spremiti za fotografisanje u top formi

Sportski život i iscrpljujući treninzi iz dana u dan, za fitness profesiolance ali i rekreativce vrhunac...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>"Ako udišeš kisik ne bojim te se"

McGregor i motivacija

"Ako udišeš kisik ne bojim te se"

Najslavniji aktivni borac današnjice definitivno je prva zvijezda UFC-a Conor McGregor. Čovjek koji je krenuo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Pronađite balans

Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Koliko treninga na sedmičnoj osnovi je u stvari idealan broj, koliko fizičke aktivnosti vodi do...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)