Čokoladnim mlijekom da jačih mišića - Body.ba

Savjeti

Čokoladnim mlijekom da jačih mišića

Piše: Body.ba

Ponedeljak, 08.07.2013.

Čokoladnim mlijekom da jačih mišića

Nakon napronih treniga napijte se čokoladnog mlijeka umjesto nekih specijalnih napitaka koji su namjenjeni sportistima. Mlijeko je puno hranjivih materija, a kada se ono kombinuje sa pozitivnim efektima čokolade, u organizmu se dobija dobitna kombinacija. Nedovano su sprovedena jedna nutricionistička istraživanja gdje su se ispitivali efekti čokoladnog mlijeka na mišićno tkivo.

Zaključak je bio, da ovaj napitak, ne samo što je izrazito ukusan, već u velikoj mjeri pridonosi nadgradnji mišićne mase, ra razliku od sportskim napitaka koji su u najvećoj mjeri bazirani na ukljikohidratima. U ispitivanju su bili uključeni deset muškaraca sa relativno dobrom fizičkom kondicijom. U toku dvije sedmice, imali su zadatak da svaki dan trče određenom rutom po 45 minuta. U toku trčanja su trebali koristi 60 do 70 posto njihovih maskimalnih sposobnosti.

Nakon trčanja, polovina njih su pili pola litra nisko kaloričnog čokoladnog mlijeka, a druga polovina muškaraca je pila sportski napitak po njihovom izboru. Tri sata poslije vježbanja, svakog dana, im je bila urađena biopsija mišića. Dobijeni rezultati su pokazali da čokoladno mlijeko djeluje puno pozitivnije na stabilizaciju proteina u mišićima od sportskih napitaka.


Isto tako, čokoladno mlijeko pomaže u povećavanju rezervoara glikogena u organizmu, supstance koja služi kao gorivo mišićima pri napornim treninzima. Pored ovoga, mogu se naborajti i sve ostale pozitivne karakteristike što uz sebe nosi kakao, pa zbog toga uvijek biratje čokoladno mlijeko koje se sastoji od prirodne čokolade. I svakako se može doći do zaključka da je čokoladno mlijeko jedno od najboljih napitaka za sportiste. 

jel moze umjesto cokoladnog mlijeka kakao ?

- kakao

Utorak, 09.07.2013. 20:39,

Prijavi neprimjeren komentar


mleko je smrt,posle teskog treninga kg voca i dosta zitarica ,kakvo bre mleko

- Milun

Srijeda, 20.11.2013. 12:27,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Kako se spremiti za fotografisanje u top formi

Uputstva profesionalaca

Kako se spremiti za fotografisanje u top formi

Sportski život i iscrpljujući treninzi iz dana u dan, za fitness profesiolance ali i rekreativce vrhunac...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>"Ako udišeš kisik ne bojim te se"

McGregor i motivacija

"Ako udišeš kisik ne bojim te se"

Najslavniji aktivni borac današnjice definitivno je prva zvijezda UFC-a Conor McGregor. Čovjek koji je krenuo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Pronađite balans

Koliko treninga sedmično je dovoljno?

Koliko treninga na sedmičnoj osnovi je u stvari idealan broj, koliko fizičke aktivnosti vodi do...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)