Velikom broju osoba svaki obrok koji sadrži pečene paprike, bilo da su punjene ili obične, stvara stomačne tegobe. Ako ste i vi jedna od njih, vjerovatno ste se pitali o čemu se radi.
Zašto pečene paprike mnogima prave smetnje?
Problemi s probavomNaime, upravo paprike spadaju među par namirnica čije se pečenje nikako ne preporučuje, a posebno se tu misli na zelene koje imaju dosta deblju kožu od onih koje su zrelije i koje su duže vrijeme bile vezane uz svoju stabljiku.
Mnogi ljudi ovaj neugodni problem rješavaju guljenjem kožice sa paprika koja je potpuno vidljiva nakon pečenja. S druge strane, mnogima je to previše zahtjevno pa radije potpuno izbjegavaju ovu namirnicu.
Ono što ne treba zaboraviti je to da paprike spadaju u red najzdravijeg povrća, pa bi ih definitivno ne bi trebali zaobilaziti, a posebno se preporučuje konzumiranje svježih paprika u salatama. Što se tiče pečenja, tu se više preporučuje paradajz koji ima mnogo bolja svojstva prilikom varenja, a jednako efikasno se može iskoristiti i za punjenje.