Na putu do savršenog tijela: Sadik Hadžović - Body.ba

Nasljednik Frank Zanea?

Na putu do savršenog tijela: Sadik Hadžović

Piše: Alem Haznadarević

Srijeda, 15.07.2015.

Na putu do savršenog tijela: Sadik Hadžović

Iako je na tronu svjetskog bodybuildinga veliki Frank Zane posljednji put bio davne 1979 godine, njegova figura je do dana današnjeg ostala zapamćena kao jedan od najsavršenijih primjera ljudskoga tijela. Kako se bodybuilding okrenuo potpuno u drugom smjeru, nikada se više nije pojavio takmičar sličan legendarnom trostrukom Mr. Olympiji. Konačno, ove godine su se pojavila prva ozbiljna poređenja, a u centru njih se našao Men's physique takmičar - Sadik Hadžović.

Radi se o momku koji je kao dječak rođen 1987. godine, preživio sudbinu mnogih ljudi sa naših prostora. On se sa porodicom iz rodnog Sandžaka, u traganju za boljim životom sa svega pet godina zaputio u SAD, gdje su njegovi roditelji bili prinuđeni da rade po dva ili tri posla kako bi obezbijedili normalno odrastanje svojoj djeci, a što je za Sadika bila najveća moguća životna motivacija.

Iako ga, kako kaže, sport nikada nije previše zanimao, te se više posvećivao umjetnosti i odrastao prilično usamljen, impresioniranost savršenom figurom ljudskog tijela, koju je nerijetko satima crtao u vidu junaka koji izgledaju kao da nisu sa ovog svijeta, samo je učinila njegovu želju za dostizanjem neviđeno dobre tjelesne forme.

Otkriće da je zaista moguće napraviti nešto fantastično od tijela dječaka koji ima 60-ak kilograma, odredilo je njegov život. On se danas može pohvaliti sa četiri titule IFBB Men's physique prvaka, koji sa svojih 180 centimetara i prosječnih 86 kilograma važi za najvećeg pretendenta na zlatnu medalju u svojoj kategoriji na predstojećoj Mr. Olympiji.

Pripremama ozbiljnijim nego ikada, i tjelesnom formom koja nadilazi sve njegove ranije dostignute, ljude je sve češće počeo podsjećati na jednog od najvećih bodybuildera svih vremena, Franka Zanea. Zane je poznat kao sušta suprotnost današnjim bodybuilding prvacima, jer je na bini obično imao tek oko 84 kilograma, što je i po 30-ak kilograma manje nego što je to danas slučaj.

Tolika sličnost sa ovom veličinom, dovela je do saradnje njih dvojice, a slavni trostruki Mr. Olympia je odlučio da pomogne svom mogućem nasljedniku sa pripremama za izlazak na veliku binu.

"Sadik ima mnogo sjajnih atributa koje bih želi da sam i ja sam imao. Mislim da može imati jednu od najboljih tjelesnih formi svih vremena, ako nastavi raditi na tome dovoljno dugo", smatra legendarni veteran.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Prvi žešći treninzi Mr. Olympije nakon operacije

Povratak Phil Heatha

Prvi žešći treninzi Mr. Olympije nakon operacije

Za najbolje od najboljih u svijetu bodybuildinga ulazak u novu sezonu nije mogao biti teži jer pored...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>10 razloga zašto je Arnold "kralj" mačo muškaraca

Arnold i motivacija

10 razloga zašto je Arnold "kralj" mačo muškaraca

Arnold Schwarzenegger je najvažnija figura u historiji bodybuildinga, te istovremeno i najfotografisaniji...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Jeremy Buendia pretrpio tešku povredu mišića prsa

Mr. Olympia

Jeremy Buendia pretrpio tešku povredu mišića prsa

Aktuelni Mr. Olympia u kategoriji Men's Physique i čovjek koji se kroz protekle četiri godine etablirao u...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koreanski Hulk koji građom podsjeća na Arnolda

Hwang Chul Soon

Koreanski Hulk koji građom podsjeća na Arnolda

Južnokorejski bodybuilder, glumac i model Hwang Chul Soon, osoba je koja svojom impresivnom tjelesnom građom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)