Sylvester Stallone: Glumac kom se i sportisti dive - Body.ba

Istinski borac na platnu

Sylvester Stallone: Glumac kom se i sportisti dive

Piše: Body.ba

Srijeda, 21.02.2018.

Sylvester Stallone: Glumac kom se i sportisti dive

Sylvester Stallone jeste jedan od najpoznatijih glumaca svih vremena čiji filmovi već decenijama inspirišu milione ljudi, ali stvarni lik koji se krije iza Rockyja Balboe i Ramba, u suštini je jedan vanserijski predani sportista kome se dive i od koga uče i sami profesionalni sportisti.

Čovjek koji je imao skoro pa nikakve šanse da napravi filmsku karijeru, bio je toliko predan ostvarenju svojih snova da ga jednostavno niti jedna prepreka nije uspjela zaustaviti. Štaviše, nakon što je dobio priliku da ostvari ulogu najveće filmske bokserske legende, njegovi treninzi su prelazili sve granice do kojih idu i sami profi bokseri.

Pripreme koje je imao "Rocky" za svoje borbe, već dugo koriste pravi bokseri kao šablon po kom i sami kreiraju svoje treninge i pripreme. Van snimanja, Stallone se pripremao još žešće - u ringu sa nekima od najvećih boraca. Jednom od njih, Dolphu Lundgrenu, Stallone je izričito zahtijevao da ga udari u prsa svom snagom. "Sljedeće što znam je da sam bio na intenzivnoj njezi u St. John bolnici tokom četiri dana", pričao je Stallone priznajući da je to bilo glupo.

Kako bi njegova snaga bila podignuta na viši nivo, a i sam izgled postao mišićava impresivna pojava, u teretani je vježbao pod prismotrom jednog od najboljih i ujedno fizički najjačih bodybuildera tog doba, ali iz ove perspektive gledano, i svih vremena. Bio je to Mr. Olympia Franco Columbu, čovjek koji je dva puta bio najbolji bodybuilder na Planeti, te koji je uporedo nastupao i na takmičenjima za najjačeg čovjek svijeta.

"Ako bih ja podigao teg i napravio 12 ponavljanja, i Sylvester bi morao pokušati i napravio bi najmanje 7. Nakon svega, možda sam ja bio jači od njega, ali ne puno jači. Zatim u sljedećoj seriji, uradio bih 15 ponavljanja, a on bi povećao broj svojih ponavljanja na najmanje 10. Do kraja treninga, radio bi pregibe sa bučicama od 30 kg", pričao je Franco Columbu.

Tokom priprema za Rocky III, Stallone je indeks tjelesne masti spustio na suludih 2,9% što je u stvari jednako ekstremno kao što i sami profesionalni bodybuilderi postižu na vrhuncu priprema pred izlazak na takmičenja.

U pauzama snimanja borbi, pravio bi stoj na rukama u ćošku kako bi potakao dotok krvi u mozak kako se ne bi onesvijestio.

Ono što svi mogu naučiti od ovog impresivno predanog glumca, borca i sportiste koji i u svojoj 72. godini života izgleda nevjerovatno isklesano i utrenirano, jeste pristup radu kako bi došao do svog zacrtanog cilja.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>5 odgovora zašto ne možete razviti velike bicepse

Najpoželjniji mišići

5 odgovora zašto ne možete razviti velike bicepse

Bicepsi su bez ikakve sumnje najpoželjniji mišići kod muške populacije, na čijem se razvoju radi čak i više...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Svježe i sušeno voće je kalorijski neuporedivo

Nevjerovatna razlika

Svježe i sušeno voće je kalorijski neuporedivo

Voće u svježem i sušenom obliku se toliko razlikuje i po okusu i po nutritivnim vrijednostima da nekada...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dizanje tegova unapređuje naše živote - evo i kako

11 značajnih faktora

Dizanje tegova unapređuje naše živote - evo i kako

Bez ikakve sumnje, dizanje tegova predstavlja jednu od najboljih fizičkih aktivnosti kojima se ljudski...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)