1 1/4

1. Jedna serija do otkaza

Kraći treninzi mogu biti i najefikasniji: Evo kako
Kraći treninzi mogu biti i najefikasniji: Evo kako

Dok je veći broj serija korisniji od jedne serije za izgradnju mišića, prva serija ipak ima najjači uticaj na pokretanje i učvršćenje mišićnih vlakana. Ako na raspolaganju imate malo vremena, kompletna vježba se može svesti na jednu seriju, a koja će opet biti vrhunski efikasna, samo je potrebno da ispuni jedan uslov - da se izvodi do otkaza.

Serije ponavljanja koja se izvode sve do otkaza, obično nisu preporučljive za stalnu primjenu zbog toga što žestoko umaraju organizam i nervni sistem. Međutim, oni koji vježbaju jednom ili dva puta sedmično, neće imati nikakvih problema. Isto tako, princip jedne serije do otkaza može biti "as u rukavu" svih ostalih vježbača kog mogu iskoristiti onda kada im preostane malo vremena za trening.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak