Fitness trener objašnjava efekat maski koje koriste igrači Real Madrida na treninzima

Real Madrid je započeo pripremnu fazu pred sezonu koja će za zvijezde trenera Carla Ancelottija biti vrlo naporna s obzirom na to da će u novembru najmanje 15 Madriđana otputovati u Katar kako bi predstavljali svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Fitness trener objašnjava efekat maski koje koriste igrači Real Madrida na treninzima

Ipak, španski klub poduzima mjere kako bi što bolje i uspješnije dočekao sezonu u kojoj će opet tražiti najvažnije domaće i evropske trofeje.

Stoga su na prvim treninzima ovih dana u Valdebebasu veliki dojam ostavile neke maske koje su igrači Los Blancosa navukli, a njihov učinak objašnjava kondicijski trener Antonio Pintus.

“Riječ je o maski koja se sastoji od pet slojeva i namijenjena je testiranju aerobne kondicije i snage igrača. Funkcija maske je analiza kisika i ugljikohidrata, jer moramo znati postotak svakog nogometaša i na taj način odrediti fizičku situaciju u ovom trenutku", kazao je Pintus pa je dodao:

"To nam daje priliku da personaliziramo svačiji rad, ali nam također pomaže da razumijemo posao koji tim obavlja. Pripreme pred sezonu su usko vezane uz trčanje, onaj aerobni dio".

Naime, ovo nije prvi put da igrači Reala stavljaju takve maske jer su nešto radili u pripremama za sezonu 2021.-2022., a stavili su ih i u januaru 2022. prije utakmice Kupa Kralja protiv Athletic Bilbaa.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak