2 2/4

2. Perfektna sportska ishrana

Šta je sve potrebno da bi bili igrač Premiershipa?
Šta je sve potrebno da bi bili igrač Premiershipa?

Jedan profesionalni fudbaler čije sposobnosti se uopšte ne mogu porediti sa sposobnostima "običnih smrtnika", potpuno drugačije se i hrani. Ishrana profesionalnih igrača je konstantno regulisana kroz zdrave mikseve povrća, mesa i drugih izvora proteina, te ugljikohidrata, kao i voća kao izvora ostalih vitamina i minerala. 

Uz sve to, tu su konstantno i suplementi koji dopunjavaju ishranu profesionalaca, jer kada se zna da tokom jedne utakmice igrač potroši i do 1000 kalorija, te da im je potrebna ogromna energija, neophodno je sve to nadomjestiti na kvalitetan način.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak