1 1/3

1. Ono što ne treba jesti

Naukom do uspjeha: 3 koraka do dobre forme
Naukom do uspjeha: 3 koraka do dobre forme

Eliminisati proste šećere i škrob i što je moguće više izbjegavati zašećerena pića i voćne sokove. Glavna beneficija limitiranja tog tipa ugljikohidrata je smanjenje nivoa inzulina u tijelu jer ugljikohidrati stimuliraju proizvodnju inzulina, a koji opet potiče proces skladištenja masnih naslaga. Kada nivo inzulina opada, tijelo je primorano više koristiti masti kao gorivo umjesto ugljikohidrata. 

Uz to, bubrezima će biti omogućen dolazak do natrija i vode, te će se veći dio vode izbaciti iz organizma rješavajući tako "vodenu debljinu" već u prvoj sedmici regulacije ishrane u smislu smanjenja unosa ugljikohidrata. Jedan dan u sedmici sa povećanim unosom ugljikohidrata za užitak i opuštanje sistema, nije problem i čak je i preporučen, tako da ovakav tip dijeta nije ni blizu rigorozan kao neuspješne brze i stroge dijete.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak