1 1/3

Jutarnje vježbanje

Kada je najbolje vrijeme za vježbanje?
Kada je najbolje vrijeme za vježbanje?

Primamljivo je misliti da je jutarnji trening održiviji od noćnog, međutim, nema naučnih dokaza koji bi podržali ovu teoriju. Ponekad je lakše održavati rutinu jutarnjeg treninga. Popodnevni i večernji treninzi često se sukobljavaju s vašim drugim obavezama tokom dana. Jutarnji trening je također dobar izbor za vas ako želite da smanjite stres. Vježbanje povećava otkucaje srca i tjelesnu temperaturu, tako da bi večernji trening mogao poremetiti vaš obrazac spavanja.
Jedno istraživanje je otkrilo da 45 minuta umjerene jutarnje vježbe može pomoći pri suzbijanju apetita neposredno nakon vježbanja.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak